Palestinas president Mahmoud Abbas. (Foto: ABBAS MOMANI / AFP)
annonse

En palestinsk mann er i en domstol i Ramallah dømt til livsvarig fengsel og hardt arbeid for å ha solgt eiendom i Jerusalems gamleby til israelske jøder.

annonse

Ifølge det palestinske nyhetsbyrået Wafa ble mannen funnet skyldig i brudd på loven fra 1960 som forbyr salg av palestinsk jord til et annet land.

annonse

I henhold til palestinsk lov kan dette føre til dødsstraff, men president Mahmoud Abbas har siden han ble valgt nektet å skrive under på henrettelsesordrer.

Israelske medier identifiserer den livstidsdømte som Isaam Akel, en palestinsk-amerikansk mann og innbygger i Øst-Jerusalem.

USAs ambassadør til Israel David Friedman kommenterte saken i november.

annonse
annonse

– Palestinske myndigheter har holdt den amerikanske statsborgeren Isaam Akel i fengsel i to måneder. Fengslingen av Akel er i strid med verdiene til USA og alle andre som taler for fredelig sameksistens. Vi krever at han løslates umiddelbart, skrev han på Twitter.

Israel okkuperte Vestbredden og Øst-Jerusalem under seksdagerskrigen i 1967. Israel ser på Jerusalem som deres «udelte hovedstad», men palestinerne ønsker Øst-Jerusalem som hovedstad i en framtidig palestinsk stat.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.