Palestinas president Mahmoud Abbas. (Foto: ABBAS MOMANI / AFP)
Del

En palestinsk mann er i en domstol i Ramallah dømt til livsvarig fengsel og hardt arbeid for å ha solgt eiendom i Jerusalems gamleby til israelske jøder.

Ifølge det palestinske nyhetsbyrået Wafa ble mannen funnet skyldig i brudd på loven fra 1960 som forbyr salg av palestinsk jord til et annet land.

I henhold til palestinsk lov kan dette føre til dødsstraff, men president Mahmoud Abbas har siden han ble valgt nektet å skrive under på henrettelsesordrer.

Israelske medier identifiserer den livstidsdømte som Isaam Akel, en palestinsk-amerikansk mann og innbygger i Øst-Jerusalem.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

USAs ambassadør til Israel David Friedman kommenterte saken i november.

– Palestinske myndigheter har holdt den amerikanske statsborgeren Isaam Akel i fengsel i to måneder. Fengslingen av Akel er i strid med verdiene til USA og alle andre som taler for fredelig sameksistens. Vi krever at han løslates umiddelbart, skrev han på Twitter.

Israel okkuperte Vestbredden og Øst-Jerusalem under seksdagerskrigen i 1967. Israel ser på Jerusalem som deres «udelte hovedstad», men palestinerne ønsker Øst-Jerusalem som hovedstad i en framtidig palestinsk stat.

(©NTB)

[email protected]


Del