Illustrasjonsbilde. Drew Angerer/Getty Images/AFP
annonse
annonse

Antall drap i New York var i 2018 det laveste på flere tiår, og trenden fortsetter nedover, viser ny statistikk.

Dagen før nyttårsaften hadde New York-politiet registrert 287 drap, fem færre enn året før. I 1990 ble det registrert hele 2.245 drap.

Politiet sier at det også er registrert færre skyteepisoder i 2018, og 8 prosent færre tyverier.

annonse

At drapsraten skulle synke så kraftig, ville være utenkelig for 30 år siden, da New York var kjent som USA drapshovedstad.

– For ikke lenge siden hadde folk gitt opp New York. Nå er byen den tryggeste storbyen i verden, sier professor David Kennedy.

Han påpeker at det ikke er en tilfeldighet. Det er resultatet av flere tiårs grundig arbeid med offentlig sikkerhet. New York har i dag færre drap enn for eksempel mye mindre Philadelphia, der politiet har etterforsket 351 drap hittil i år.

Blant årsakene til den lavere drapsraten er godt politiarbeid, der politiet i større grad enn før fokuserer på dem som mest trolig kan begå drap, et intenst arbeid for å fjerne skytevåpen fra byens gater og satsing på rehabilitering av dem som har sonet ferdig.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon