Redningsmannskaper arbeider ved den kollapsede bygningen i Magnitogorsk. Foto: AP / Maxim Shmakov / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Antall bekreftede omkomne etter bygningskollapsen i Magnitogorsk har steget til 27 mens 14 personer er fortsatt savnet.

Det opplyser det russiske krisedepartementet.

Tre av de omkomne er småbarn på fem år og yngre. Redningsmannskapene fortsetter letingen i ruinene etter boligblokken, men håpet om å finne overlevende er minimal ettersom temperaturen på stedet er nede i 27 minusgrader.

Onsdag ettermiddag, 60 timer etter kollapsen, ble imidlertid en katt funnet i live i ruinhaugen.

Det ti etasjer høye boligbygget i byen Magnitogorsk, nær Ural-fjellene, raste sammen nyttårsaften etter en gasseksplosjon.

– Et flammehav

Vitner har beskrevet eksplosjonen som et flammehav, og sier at det voldsomme lufttrykket var så sterkt at det knuste vinduer i nærliggende bygninger. Eksplosjonen har gjort flere titall mennesker hjemløse over nyttår, som er den største feiringen i Russland.

De hjemløse bor på en nærliggende skole og får bistand av psykologer.

Et håp om å finne flere overlevende ble tent tirsdag, da en ti måneder gammel gutt ble funnet i ruinene. De som reddet gutten, omtaler funnet som «et nyttårsmirakel».

Gutten ble funnet i sengen sin etter at redningsmennene hørte ham gråte under ruinene. Han ble gjenforent med til sin mor, som også overlevde eksplosjonen, før han ble fløyet til Moskva for videre behandling.

Frostskader

Den russiske helseministeren Veronika Skvortsova opplyser at gutten har var kraftig nedkjølt og har alvorlige frostskader samt en del skrubbsår, men at han tilsynelatende ikke har fått hodeskader. Tilstanden hans beskrives onsdag som alvorlig men stabil.

Etterforskere mener det ikke er noen grunn til å mistenke at noe kriminelt førte til eksplosjonen. Gasseksplosjoner er relativt vanlig i Russland, der mye av infrastrukturen ble bygget opp i Sovjet-tiden, og reguleringer om byggsikkerhet ofte blir oversett.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]