Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Jehovas vitner har gått rundt ordinært rettsvesen i strafferettslige saker, ifølge Fædrelandsvennen. Nå ber Kari Henriksen (Ap) justisministeren om å ta grep.

I en artikkelserie har Fædrelandsvennen kommet med avsløringer angående måten trossamfunnet behandler konflikter internt gjennom et eget domsutvalg.

I interne konflikter «mellom brødre og søstre» oppfordres medlemmene til å ikke involvere det ordinære rettsvesenet i saker som egentlig hører inn under strafferetten. Avsløringene tar også for seg hvordan trossamfunnet håndterer svært sensitive personopplysninger om både aktive og tidligere medlemmer.

– Det var sterkt å lese om Jehovas vitner i avisen. På den ene side er jeg glad for at vi har et tros- og livssynsmangfold, og jeg vil jobbe for at vi fortsatt skal ha det. På den annen side, kommer det fram flere forhold her som ikke er akseptable, sier Henriksen til avisen.

Stortingsrepresentanten er også medlem av kulturkomiteen, som blant annet arbeider med tros- og livssynsspørsmål. Hun vil nå spørre både justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) og kulturminister Trine Skei Grande (V) om å følge opp saken.

En talsmann for trossamfunnet har uttalt til Fædrelandsvennen at de ikke ønsker å svare på spørsmål fra pressen angående saken.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]