Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
Del saken
 • 605
 •  
 •  
 •  
 •  

PR-rådgiver og samfunnsdebattant Jarle Aabø, blant annet kjent for sin medvirkning i den nettavisen Ja til bilen i Oslo, har kjøpt domenenavnet eivindtredal.no. På nettsiden har han tenkt å publisere skjermdumper fra MDG-politikere under valgkampen. Eivind Trædal (MDG) er kritisk til kjøpet, og har konstatert at dette er en sak for Domeneklagenemda.

Aabø har vært initiativtager til nettavisen Ja til bilen i Oslo, og den tilhørende Facebook-kontoen med flere enn 23 000 følgere. Inneholdet i nyhetssakene som er publisert av nettavisen dreier seg i all hovedsak om miljø- og samferdselspolitikken i hovedstaden, der Miljøpartiet De Grønne sitter med de ansvarlige byrådspostene.

I november kjøpe Aabø, gjennom sitt aksjeselskap, domenene eivindtredal.no og eivindtrædal.no. Dette rapporterer Dagens Næringsliv.

– Webadressene er sikret i forbindelse med et mulig prosjekt planlagt gjennomført i løpet av valgkampen, sier Aabø til DN.

Han har på Facebook opplyst om at han har fulgt med på MDGs ledere og støttespillere i over to år.

– Vi har tusenvis av skjermdumper. Det er ingen gruppe som hetser mer enn de grønne, mener Aabø.

Eivind Trædal selv mener det er greit at Aabø vil publisere skjermdumper av ham og andre fra MDG, men sier at han helst ikke vil at det skal bli gjort på et domene som bærer hans navn.

– Jeg er ganske bekymret for hvordan valgkampen blir med folk som Jarle Aabø i kulissene, sier Trædal til DN.

Oppdatering:

Jarle Aabø benekter overfor Resett at han er en «bilaktivist» slik overskriften antyder og presiserer at han selv kjører scooter.

– Jeg respekterer Helge Lurås når han mener det er svært viktig å kalle undertegnede for «bilaktivist», men det blir ikke riktig av den grunn, sier redaktør Jarle Aabø for Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo, i en uttalelse til Resett nå i kveld.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 605
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]