Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
annonse

PR-rådgiver og samfunnsdebattant Jarle Aabø, blant annet kjent for sin medvirkning i den nettavisen Ja til bilen i Oslo, har kjøpt domenenavnet eivindtredal.no. På nettsiden har han tenkt å publisere skjermdumper fra MDG-politikere under valgkampen. Eivind Trædal (MDG) er kritisk til kjøpet, og har konstatert at dette er en sak for Domeneklagenemda.

annonse

Aabø har vært initiativtager til nettavisen Ja til bilen i Oslo, og den tilhørende Facebook-kontoen med flere enn 23 000 følgere. Inneholdet i nyhetssakene som er publisert av nettavisen dreier seg i all hovedsak om miljø- og samferdselspolitikken i hovedstaden, der Miljøpartiet De Grønne sitter med de ansvarlige byrådspostene.

annonse
Reklame fra Resett butikken

I november kjøpe Aabø, gjennom sitt aksjeselskap, domenene eivindtredal.no og eivindtrædal.no. Dette rapporterer Dagens Næringsliv.

– Webadressene er sikret i forbindelse med et mulig prosjekt planlagt gjennomført i løpet av valgkampen, sier Aabø til DN.

annonse
Reklame

Han har på Facebook opplyst om at han har fulgt med på MDGs ledere og støttespillere i over to år.

– Vi har tusenvis av skjermdumper. Det er ingen gruppe som hetser mer enn de grønne, mener Aabø.

Eivind Trædal selv mener det er greit at Aabø vil publisere skjermdumper av ham og andre fra MDG, men sier at han helst ikke vil at det skal bli gjort på et domene som bærer hans navn.

– Jeg er ganske bekymret for hvordan valgkampen blir med folk som Jarle Aabø i kulissene, sier Trædal til DN.

Oppdatering:

Jarle Aabø benekter overfor Resett at han er en «bilaktivist» slik overskriften antyder og presiserer at han selv kjører scooter.

– Jeg respekterer Helge Lurås når han mener det er svært viktig å kalle undertegnede for «bilaktivist», men det blir ikke riktig av den grunn, sier redaktør Jarle Aabø for Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo, i en uttalelse til Resett nå i kveld.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.

Annonse