Protestanter blokkerer trafikk og roper slagord etter at to kvinner klarte å ta seg inn i Sabarimala-tempelet, en av verdens største hinduistiske pilegrimsmål, i Thiruvananthapuram i Kerala i India. Foto: AP / NTB scanpix
Del

Det brøt ut voldelige sammenstøt i Sør-India etter at to kvinner trosset tradisjonalister og gikk inn i et av hinduismens helligste templer.

annonse

Politiet brukte tåregass, sjokkgranater og vannkanoner mot demonstranter og de to rivaliserende gruppene i den sørlige delstaten Keralas hovedstad, Thiruvananthapuram, melder lokale medier.

Indias høyesterett omgjorde i september en lov fra 1972 som forbød kvinner mellom 10 og 50 år å gå inn i det gullbelagte Sabarimala-tempelet.

De siste ukene har hinduistiske tradisjonalister, støttet av statsminister Narendra Modi fra det hindunasjonalistiske partiet BJP, forhindret kvinners forsøk, noen ganger voldelige, på å få tilgang til tempelet.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Men med hjelp fra aktivister klarte to 42-årige kvinner å trenge inn i tempelet onsdag, for deretter å gå ut igjen uoppdaget, bekrefter polititjenestemenn.

– Vi kom ikke inn i helligdommen ved å klatre de 18 hellige trappene, men ved å gå inn gjennom stabsporten, forteller en av kvinnene senere.

(©NTB)

[email protected]

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører