(Hassene Dridi)
annonse

Saudi-Arabia har fått fjernet en episode av showet «Patriot Act» fra Netflix-katalogen som vises i Saudi-Arabia. I episoden lager komikeren Hasan Minhaj et stort nummer ut av at kronprins Mohammed bin Salman ikke visste om drapet på Jamal Khasoggi. Som om noen tror på den forklaringen.

annonse

Kronprins Mohammed bin Salman har forsøkt å markedsføre seg som «reformatoren», men komikeren Hasan Minhaj sier at drapet på drapet på Jamal Khasoggi vel har overbevist oss om det motsatte.

annonse
Reklame fra Resett butikken

– Saudi-Arabia sa først at Jamal Khasoggi forlot konsulatet i live, og de brukte en dobbeltgjenger, sier den amerikanskfødte muslimen med indisk opphav. – Så innrømmet de at han døde i en slåsskamp, mer som en Jackie Chan-film. De har kommet med så mange unnskyldninger, at den eneste de ikke har brukt er at han omkom i en fjellklatrerulykke, sier komikeren i episoden som de fikk sensurert.

Når en ser episoden, så kan en nok forstå hvorfor Saudi-Arabia vil ha den bort. Han snakker om kongefamiliens dekadente livsstil og den grusomme krigen i Jemen. At Saudi-Arabia ikke er et forbilde for verdens muslimer.

annonse
Reklame

Episoden er å finne på YouTube, men Saudi-Arabia har nok installert et filter som ikke bare utestenger porno. Det kan være praktisk å luke ut upassende ting der ute på det helt frie nettet.

– Nå tiden inne for å revurdere vårt forhold til Saudi-Arabia, og det mener jeg som muslim og amerikaner, sier komikeren.

Human Rights Watch mener at Netflix løper kongerikets ærend og at de ikke står opp for ytringsfriheten. Men Netflix sier at de mottok et søksmål og at deres sendinger i Saudi-Arabia er underlagt landets lovverk. Der er det forbudt å lage eller sende ting som strider imot offentlig orden, religiøse verdier og moral. Straffen er opptil 5 år i fengsel eller en bot på noen millioner kroner. Da valgte de heller den letteste veien.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.

Annonse