Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse

Da Fremskrittspartiets landsstyre før jul samlet seg for å diskutere om man skulle forhandle om å gå i regjering med Kristelig Folkeparti, rapporterte de etablerte mediene at partileder Siv Jensen hadde fått enstemmig støtte fra partiets viktigste organ mellom landsmøtene om å starte den politiske tautrekkingen med Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti.

annonse

Det som imidlertid ikke kom frem, var at mange av deltakerne i debatten var svært skeptiske til å starte forhandlinger. Det rådet en utbredt frykt blant mange av landsstyremedlemmene om at partiets politikk ville bli ytterligere utvannet.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Siv Jensens svar var helt tydelig, ifølge partikilder Resett har snakket med. Hun var krystallklar på at partiet ikke ville gå i regjering, uten at man fikk tydelig og mer gjennomslag for Frp-saker enn man fikk under Jeløyaforhandlingene da Venstre gikk inn i regjering.

Partilederen lovet derfor at man ville komme tilbake til partiet med «klare seire», om det skulle være aktuelt å gå i regjering med Kristelig Folkeparti.

Hun understreket samtidig at man måtte være forberedt på at KrF også ville få gjennomslag for egne hjertesaker.

annonse
annonse

Siv Jensen sier gjennom sin statssekretær Atle Simonsen (Frp) at hun ikke ønsker å kommentere saken overfor Resett.

Til NTB sendte partilederen imidlertid før jul signaler om at forhandlingene som starter på Hadeland onsdag kan bli tøffe.

– Det er ikke aktuelt å skjerpe skatte- og avgiftsnivået, heller ikke bilavgiftene. Skatte- og avgiftsnivået skal ned, ikke opp, sa finansminister og Frp-leder Siv Jensen.

annonse
Reklame

Jensen understreket at det kommer til å bli «alle mot alle», og ikke «tre mot en» når forhandlingene starter.

– Vi må ha synlig gjennomslag for vår politikk – det være seg innenfor asyl-, innvandrings- og integreringspolitikken, skatte- og avgiftsopplegget og samferdsels- og bilpolitikken. Fremskrittspartiet sitter ikke i regjering for moro skyld, men for å gjennomføre vår politikk, sier hun.

Hun understreket samtidig at det ikke er gitt at utfallet av regjeringsforhandlingene blir at KrF kommer inn i regjeringen, men at det kommer an på resultatet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.