Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Del saken
 • 367
 •  
 •  
 •  
 •  

Da Fremskrittspartiets landsstyre før jul samlet seg for å diskutere om man skulle forhandle om å gå i regjering med Kristelig Folkeparti, rapporterte de etablerte mediene at partileder Siv Jensen hadde fått enstemmig støtte fra partiets viktigste organ mellom landsmøtene om å starte den politiske tautrekkingen med Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti.

Det som imidlertid ikke kom frem, var at mange av deltakerne i debatten var svært skeptiske til å starte forhandlinger. Det rådet en utbredt frykt blant mange av landsstyremedlemmene om at partiets politikk ville bli ytterligere utvannet.

Siv Jensens svar var helt tydelig, ifølge partikilder Resett har snakket med. Hun var krystallklar på at partiet ikke ville gå i regjering, uten at man fikk tydelig og mer gjennomslag for Frp-saker enn man fikk under Jeløyaforhandlingene da Venstre gikk inn i regjering.

Partilederen lovet derfor at man ville komme tilbake til partiet med «klare seire», om det skulle være aktuelt å gå i regjering med Kristelig Folkeparti.

Hun understreket samtidig at man måtte være forberedt på at KrF også ville få gjennomslag for egne hjertesaker.

Siv Jensen sier gjennom sin statssekretær Atle Simonsen (Frp) at hun ikke ønsker å kommentere saken overfor Resett.

Til NTB sendte partilederen imidlertid før jul signaler om at forhandlingene som starter på Hadeland onsdag kan bli tøffe.

– Det er ikke aktuelt å skjerpe skatte- og avgiftsnivået, heller ikke bilavgiftene. Skatte- og avgiftsnivået skal ned, ikke opp, sa finansminister og Frp-leder Siv Jensen.

Jensen understreket at det kommer til å bli «alle mot alle», og ikke «tre mot en» når forhandlingene starter.

– Vi må ha synlig gjennomslag for vår politikk – det være seg innenfor asyl-, innvandrings- og integreringspolitikken, skatte- og avgiftsopplegget og samferdsels- og bilpolitikken. Fremskrittspartiet sitter ikke i regjering for moro skyld, men for å gjennomføre vår politikk, sier hun.

Hun understreket samtidig at det ikke er gitt at utfallet av regjeringsforhandlingene blir at KrF kommer inn i regjeringen, men at det kommer an på resultatet.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 367
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]