Illustrasjonsfoto: Adam Ihse / TT / NTB scanpix
annonse

En gruppe ungdommer angrep dagen før nyttårsaften et kollektivknutepunkt i Strängnäs i Sverige, og skjøt opp raketter innendørs. På grunn av angrepet ble knutepunktet stengt. Dette rapporterer den lokale nyhetsformidleren Eskilstuna-Kuriren.

annonse
annonse

Et videoklipp lagt ut på Instagram viser en gruppe ungdommer som avfyrer en ladning fyrverkeri innendørs ved det sentrale kollektivknutepunktet i Strängnäs i Södermanland. I videoen kan man se de unge mennene, som vifter med armene og gestikulerer, mens fyrverkeriene smeller inne i bygningen.

annonse

Videoen er lagt ut på en Instagram-konto kalt «ghetto.komedi», sammen med en hilsen: «Godt nyttår».

– Ved 20.30-tiden har man skutt inn mot stasjonen i Strängnäs. Det skjedde søndag, dagen før nyttårsaften, sier Tor Sevelius, som er vakthavende befal ved Sveriges østlige politiregion.

annonse
annonse

Annica Lundqvist driver kiosk ved knutepunktet. Hun bedyrer at de fleste ungdommene som vanker i området er trivelige.

– Det har vært relativt rolig her i en tid nå, men de siste dagene har det eskalert fullstendig. Vi kjenner til de fleste ungdommene som henger her, og vi forsøker å snakke med dem. De fleste er hyggelige og det er bare en klikk som skal utmerke seg på en dårlig måte. Jeg er riktig skuffet over flere av dem, sier hun.

I kommentarfeltet under videoen er reaksjonene blandede. Noen hyller angriperne, og skriver «Allahu akbar», mens andre mener at slike videoer er god reklame for det nasjonalkonservative partiet Sverigedemokraterna.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.