Illustrasjonsfoto: Adam Ihse / TT / NTB scanpix
Del saken
 • 181
 •  
 •  

En gruppe ungdommer angrep dagen før nyttårsaften et kollektivknutepunkt i Strängnäs i Sverige, og skjøt opp raketter innendørs. På grunn av angrepet ble knutepunktet stengt. Dette rapporterer den lokale nyhetsformidleren Eskilstuna-Kuriren.

annonse

Annonse

Et videoklipp lagt ut på Instagram viser en gruppe ungdommer som avfyrer en ladning fyrverkeri innendørs ved det sentrale kollektivknutepunktet i Strängnäs i Södermanland. I videoen kan man se de unge mennene, som vifter med armene og gestikulerer, mens fyrverkeriene smeller inne i bygningen.

Videoen er lagt ut på en Instagram-konto kalt «ghetto.komedi», sammen med en hilsen: «Godt nyttår».

annonse

Annonse

– Ved 20.30-tiden har man skutt inn mot stasjonen i Strängnäs. Det skjedde søndag, dagen før nyttårsaften, sier Tor Sevelius, som er vakthavende befal ved Sveriges østlige politiregion.

annonse

Annonse

Annica Lundqvist driver kiosk ved knutepunktet. Hun bedyrer at de fleste ungdommene som vanker i området er trivelige.

– Det har vært relativt rolig her i en tid nå, men de siste dagene har det eskalert fullstendig. Vi kjenner til de fleste ungdommene som henger her, og vi forsøker å snakke med dem. De fleste er hyggelige og det er bare en klikk som skal utmerke seg på en dårlig måte. Jeg er riktig skuffet over flere av dem, sier hun.

I kommentarfeltet under videoen er reaksjonene blandede. Noen hyller angriperne, og skriver «Allahu akbar», mens andre mener at slike videoer er god reklame for det nasjonalkonservative partiet Sverigedemokraterna.


Del saken
 • 181
 •  
 •  
 •  
  181
  Shares
 • 181
 •  
 •  
annonse

Les også:

annonse

Annonse