President Donald Trump sammen med innenriksminister David Bernhard (t.v.) og fungerende forsvarsminister Patrick Shanahan (t.h.) i regjeringsmøte i Det hvite hus onsdag. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix.
annonse

Kina bør være Pentagons hovedprioritet, understreket Patrick Shanahan på sin første dag som USAs fungerende forsvarsminister.

annonse

– Mens vi har søkelyset på pågående operasjonen, er det viktig å huske Kina, Kina, Kina, sa forsvarsministeren onsdag, ifølge en offisiell tjenestemann

annonse

USA beskylder Kina for militær og økonomisk spionasje, og de har også kritisert Kinas ambisiøse handels- og samferdselsprosjekt «Ett belte – én vei» som en form for økonomisk tvang.

Senere på dagen deltok Shanahan sammen med resten av regjeringen på møte med president Donald Trump.

Shanahan har ingen militærerfaring, men han har siden juli 2017 vært USAs viseforsvarsminister. Før det var han over 30 år i flyfabrikanten Boeing.

annonse
annonse

Han tar over som forsvarsminister etter Jim Mattis, som i desember ble tvunget til å gå av to måneder tidligere enn planlagt etter uenigheter med Trump.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.