En av bilene i kortesjen som frakter den drapssiktede Makaveli Lindén forlater tinghuset i Dijon, Frankrike. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Tjenestemenn fra belgisk politi har vært i Norge og fått tillatelse til å ta med seg klær som tilhører den drapssiktede Makaveli Lindén.

Den svenske statsborgeren er mistenkt for å ha drept en kvinne i Belgia mens han var på flukt fra norsk politi etter drapet på Majorstuen i oktober i fjor.

– Vi hadde et beslag som var interessant for belgisk politi, sier politiadvokat Christian Hatlo i Oslo politidistrikt til NRK.

annonse

Han legger til at beslaget dreier seg om klærne 20-åringen hadde på seg da han ble pågrepet.

Belgisk politi har lenge mistenkt at han drepte en 58 år gamle kvinne i Mechelen mens han var på flukt. Før jul var belgisk politi i Norge for å ta med seg klær som kan være interessante for deres etterforskning.

Makaveli Lindén skal utleveres til Norge, men noen dato for uttransportering er ikke satt. Det er heller ikke bestemt hvordan transporten skal foregå.

annonse

– Vi har ikke tatt stilling til det ennå, men før det skjer må vi vurdere hans mentale tilstand. Ut fra den vurderingen, må vi finne en forsvarlig måte å gjøre det på, sier Hatlo.

Lindéns forsvarer, advokat Øystein Storrvik, sier at utleveringen kan skje raskt.

– Det eneste som gjenstår er den praktiske gjennomføringen av transporten, har den franske advokaten opplyst til meg. Starten av januar, er det jeg har hørt, men har ikke fått noen dato, sier han.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon