Illustrasjonsbilde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
annonse

Bjørn Helge Riises karriere som fotballspiller er over. 35-åringen brukte julen til å bestemme seg, melder VG.

annonse
annonse

Høstsesongen i Sogndal ble det siste Riise gjorde på fotballbanen.

annonse

– Avgjørelsen tok jeg i julen, men den har ligget der en stund. Jeg har tenkt lenge på dette, sier han til VG.

Riise, som er lillebror til enda mer kjente John Arne, fikk 35 kamper for Norges A-landslag. I 2002 forlot han Aalesund til fordel for Standard Liège i belgisk fotball. Tre år senere kom han tilbake til Norge for å spille for Lillestrøm. Der ble han cupmester i 2007.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Deretter prøvde Riise seg på nok et utenlandseventyr, denne gangen i Fulham og Premier League. I 2010 satt han på benken da London-laget tapte europaligafinalen mot Atlético Madrid.

– Jeg klarte alle de målene jeg satte meg tidlig, og det er jeg stolt av. Debuten i belgisk fotball som 19-åring, tiden i Lillestrøm, debuten på A-landslaget og i Premier League med Fulham, der jeg fikk spilt med og mot eliten i internasjonal fotball. Jeg fikk bevist at jeg dugde. Og nå er jeg klar for et nytt kapittel i livet mitt, sier Riise.

Han har en klar ambisjon om å få seg en jobb som fotballtrener så fort som mulig.

– Jeg har tenkt lenge på dette. Egentlig har jeg alltid hatt lyst til å bli trener, det er det jeg har brent mest for den siste tiden, og jeg går inn i det med samme iver som jeg gjorde som spiller.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.