Innenriksminister Sajid Javid. Gareth Fuller/Pool via REUTERS
annonse

I de siste ukene har det begynt å komme migranter i småbåter over den engelske kanal. Det hele er organisert av menneskesmuglere, som tar seg godt betalt og annonserer sine tjenester på Facebook. De fleste som tar turen over er iranere.

annonse

Enten stjeler de fiskebåter i Frankrike eller de pumper opp gummibåter. Antallet som prøver begynner å stige. 139 personer har blitt tatt siden jul og 239 siden november. Den engelske kanal er sterkt trafikkert og på denne årstiden er det dårlig vær og kaldt i vannet.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Les også: Flyktninger og migranter krysser Den engelske kanal

Det har vært litt forvirring i begynnelsen, innenriksminister Sajid Javid avslo først assistanse fra forsvaret. Men nå har han snudd, skriver Daily Mail.

Innenriksminister Sajid Javid sier i videoen: «Vi vil sende et klart signal, de som forsøker en tur over kanalen vil ikke lykkes. De kan ikke dra fra et trygt land som Frankrike og tro at de får opphold i England.»

annonse
annonse

Les også: Åtte migranter reddet fra gummibåt i Den engelske kanal

Men nå setter de inn HMS Mersey (P283), et fartøy som er konstruert for kystpatruljering. Dernest får de bistand av Royal air force (RAF) som skal overvåke kanalen.

annonse
Reklame

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.