Innenriksminister Sajid Javid. Gareth Fuller/Pool via REUTERS
Del saken
 • 664
 •  
 •  
 •  
 •  

I de siste ukene har det begynt å komme migranter i småbåter over den engelske kanal. Det hele er organisert av menneskesmuglere, som tar seg godt betalt og annonserer sine tjenester på Facebook. De fleste som tar turen over er iranere.

Enten stjeler de fiskebåter i Frankrike eller de pumper opp gummibåter. Antallet som prøver begynner å stige. 139 personer har blitt tatt siden jul og 239 siden november. Den engelske kanal er sterkt trafikkert og på denne årstiden er det dårlig vær og kaldt i vannet.

Les også: Flyktninger og migranter krysser Den engelske kanal

Det har vært litt forvirring i begynnelsen, innenriksminister Sajid Javid avslo først assistanse fra forsvaret. Men nå har han snudd, skriver Daily Mail.

Innenriksminister Sajid Javid sier i videoen: «Vi vil sende et klart signal, de som forsøker en tur over kanalen vil ikke lykkes. De kan ikke dra fra et trygt land som Frankrike og tro at de får opphold i England.»

Les også: Åtte migranter reddet fra gummibåt i Den engelske kanal

Men nå setter de inn HMS Mersey (P283), et fartøy som er konstruert for kystpatruljering. Dernest får de bistand av Royal air force (RAF) som skal overvåke kanalen.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 664
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]