Innenriksminister Sajid Javid. Gareth Fuller/Pool via REUTERS
Del saken
 • 668
 •  
 •  

I de siste ukene har det begynt å komme migranter i småbåter over den engelske kanal. Det hele er organisert av menneskesmuglere, som tar seg godt betalt og annonserer sine tjenester på Facebook. De fleste som tar turen over er iranere.

annonse

Annonse

Enten stjeler de fiskebåter i Frankrike eller de pumper opp gummibåter. Antallet som prøver begynner å stige. 139 personer har blitt tatt siden jul og 239 siden november. Den engelske kanal er sterkt trafikkert og på denne årstiden er det dårlig vær og kaldt i vannet.

Les også: Flyktninger og migranter krysser Den engelske kanal

annonse

Annonse

Det har vært litt forvirring i begynnelsen, innenriksminister Sajid Javid avslo først assistanse fra forsvaret. Men nå har han snudd, skriver Daily Mail.

annonse

Annonse

Innenriksminister Sajid Javid sier i videoen: «Vi vil sende et klart signal, de som forsøker en tur over kanalen vil ikke lykkes. De kan ikke dra fra et trygt land som Frankrike og tro at de får opphold i England.»

Les også: Åtte migranter reddet fra gummibåt i Den engelske kanal

Men nå setter de inn HMS Mersey (P283), et fartøy som er konstruert for kystpatruljering. Dernest får de bistand av Royal air force (RAF) som skal overvåke kanalen.

annonse

Annonse


Del saken
 • 668
 •  
 •  
 •  
  668
  Shares
 • 668
 •  
 •  
annonse

Les også: