CHINA OUT AFP PHOTO
Del saken
 • 502
 •  
 •  

Et sted mellom 1-3 % av Kinas befolkning er muslimer. Det er to grupper, den ene er «uighurer» som bor i provinsen Xinjiang helt i vest. De er av sentral-asiatisk herkomst og snakker et språk som er beslektet med tyrkisk. Den andre gruppen er «hui-kinesere», de er «han-kinesere» bortsett fra at de er muslimer.

annonse

Annonse

I provinsen Yunnan som grenser til Vietnam og Burma bor det rundt 1,5 prosent muslimer. I møte med en dominerende sekulariseringen blir livssyn en identitet og det som binder dem sammen.

På nettet ligger det nå noen klipp som angivelig viser demonstrasjoner mot myndighetene, som har gått i gang med å rive tre moskeer i Yunnan.

annonse

Annonse

annonse

Annonse

Under kulturrevolusjonen 1966-76 ble religion forbudt. De troende ble forfulgt og mange ble drept. Templer, kirker og moskeer ble enten revet eller ombygd. Etter Maos død lettet de på trykket og religion ble igjen tillatt. Men kommunistpartiet holder et jerngrep over Kina og protester blir definert som terrorisme, journalister blir nektet adgang og det er lite som kommer ut. Det meste er statskontrollert.

Les også: Kinas krig mot islamsk identitet

Les også: Kina forsvarer bruk av «omskoleringsleirer» i Xinjiang

annonse

Annonse


Del saken
 • 502
 •  
 •  
 •  
  502
  Shares
 • 502
 •  
 •  
annonse

Les også: