De nedbrente restene av en landsby. Foto: AUDU MARTE / AFP
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Minst 287 antatte medlemmer av Boko Haram er drept i en offensiv i Niger den siste uken, opplyser landets forsvarsdepartement.

Mer enn 200 jihadister er drept i luftangrep, mens ytterligere 87 er drept av bakkestyrker siden offensiven startet 28. desember, heter det i en uttalelse som ble lest opp på statlig fjernsyn.

Tsjadsjøen

Offensiven kommer etter at vestafrikanske ledere hadde samtaler i november om de tiltakende angrepene fra den nigerianske islamistgruppen i områdene rundt Tsjadsjøen. Tsjad, Kamerun, Nigeria og Niger møtes i grenseregionen.

Nigers militæroperasjon er gjennomført på øyer i innsjøen og langs elven Komadougou Yobe, som danner en naturlig grense mellom Niger og Nigeria. Har sier den ikke har lidd menneskelige eller materielle tap i offensiven. Åtte kanoer, to rakettkastere og andre våpen, kjøretøy og ammunisjon er beslaglagt.

Bekymret minister

I desember sa Nigers forsvarsminister at han fryktet nye Boko Haram-angrep i januar, når vannstanden begynner å synke i Komadougou Yobe. Landet er særlig bekymret på grunn av situasjonen i nabolandet Nigeria, der «militærbaser har blitt overvunnet».

– Boko Harams krigere har klart å skaffe seg forsyninger og hente nye krefter, sa Kalla Moutari.

Boko Harams opprør startet nordøst i Nigeria i 2009, men har siden spredd seg til nabolandene og utløst en regional militær innsats. Rundt 27.000 mennesker er drept og to millioner fordrevet, noe som har skapt en humanitær krise i regionen. Både militære og sivile har vært mål for angrep, og gruppen har bortført både skoleelever og ansatte fra utenlandske selskaper.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]