De nedbrente restene av en landsby. Foto: AUDU MARTE / AFP

Minst 287 antatte medlemmer av Boko Haram er drept i en offensiv i Niger den siste uken, opplyser landets forsvarsdepartement.

annonse

Mer enn 200 jihadister er drept i luftangrep, mens ytterligere 87 er drept av bakkestyrker siden offensiven startet 28. desember, heter det i en uttalelse som ble lest opp på statlig fjernsyn.

annonse
Tsjadsjøen

Offensiven kommer etter at vestafrikanske ledere hadde samtaler i november om de tiltakende angrepene fra den nigerianske islamistgruppen i områdene rundt Tsjadsjøen. Tsjad, Kamerun, Nigeria og Niger møtes i grenseregionen.

Nigers militæroperasjon er gjennomført på øyer i innsjøen og langs elven Komadougou Yobe, som danner en naturlig grense mellom Niger og Nigeria. Har sier den ikke har lidd menneskelige eller materielle tap i offensiven. Åtte kanoer, to rakettkastere og andre våpen, kjøretøy og ammunisjon er beslaglagt.

Bekymret minister

I desember sa Nigers forsvarsminister at han fryktet nye Boko Haram-angrep i januar, når vannstanden begynner å synke i Komadougou Yobe. Landet er særlig bekymret på grunn av situasjonen i nabolandet Nigeria, der «militærbaser har blitt overvunnet».

annonse
annonse

– Boko Harams krigere har klart å skaffe seg forsyninger og hente nye krefter, sa Kalla Moutari.

Boko Harams opprør startet nordøst i Nigeria i 2009, men har siden spredd seg til nabolandene og utløst en regional militær innsats. Rundt 27.000 mennesker er drept og to millioner fordrevet, noe som har skapt en humanitær krise i regionen. Både militære og sivile har vært mål for angrep, og gruppen har bortført både skoleelever og ansatte fra utenlandske selskaper.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.