Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ingvild Flugstad Østberg gikk en solid femte etappe i Tour de Ski og økte avstanden ned til sin nærmeste rival i sammendraget.

annonse

28-åringen imponerte nok en gang, gikk inn til seier på 10-kilometeren i Oberstdorf og økte avstanden ned til annenplasserte Natalja Neprjajeva fra Russland.

Østberg leder nå Tour de Ski med 35 sekunder og er favoritt til å vinne sammenlagt.

– Det er fortsatt en jevn kamp, og etappen på lørdag har vi sett tidligere at kan være veldig utslagsgivende. Det blir tøffe to siste etapper nå, sa hun til NRK.

Den norske lederen gikk ut i tet på torsdagens jaktstart, 24 sekunder foran Neprjajeva. Østberg, som har to annenplasser i Tour de Ski fra før, økte stadig små sekunder, og halvveis var avstanden økt til nesten 30 sekunder.

Det ble også forspranget i mål. Bak jaktet trioen Jessica Diggins, Krista Pärmäkoski og Julia Belorukova. Amerikanske Diggins spurtet inn til tredjeplass foran russeren, og hun er nå 1.22 minutt bak Østberg. Pärmäkoski fikk det tøft mot slutten og gikk inn til femteplass.

Heidi Weng ble nummer sju, mens Kari Øyre Slind havnet på åttendeplass. Lotta Udnes Weng og Tiril Udnes Weng ble henholdsvis nummer ti og tolv.

Fredag er det hviledag i Tour de Ski, før det hele avgjøres lørdag og søndag.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.