Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
annonse
annonse

Lederen av den skattefinansierte antirasistiske organisasjonen Minotenk konvertitten Linda Noor, er sterkt kritisk til at regjeringens rapport til FNs rasediskrimineringskomité (CERD) ikke nevner muslimfiendtlighet.

– Over flere år har vi fått dokumentert veksten av muslimfiendtlige holdninger i det norske samfunnet (…) Og nærmere halvparten av befolkningen mener muslimer har seg selv å skylde for økende muslimhets, skriver Linda Noor i Dagsavisen.

Hun mener at hvis fiendebilder og konspirasjoner om muslimer får dominere virkelighetsforståelsen så svekkes samholdet i samfunnet, som igjen svekker oss som nasjon. Dernest trekker hun frem enda mer dokumentasjon på vår muslimfiendtlighet.

annonse

– Integreringsbarometeret fra Institutt for samfunnsforskning viser at halvparten av befolkningen er skeptiske til muslimer. En Ung i Oslo-rapport fra 2016 viser at så mange som seks av ti mener det foregår en krig mellom Vesten og islam. I en TNS-undersøkelse fra 2015 svarer nærmere halvparten at de er enige eller delvis enige i at islam utgjør en trussel mot norsk kultur, skriver Linda Noor.

Hun er også kritisk til medias omtale av muslimer.

– Dekningen av islam er kraftig overrepresentert sammenlignet med andelen muslimer i befolkningen, og det kan være en årsak til at folk tror det er mange flere muslimer i landet enn det faktisk er. Og at de dermed er en større «trussel», skriver hun.

Minotenk har lang tid forsøkt å få myndighetene og politikerne til å gjøre noe med muslimfiendtligheten, men til ingen nytte.

annonse

– Det kan synes som om politikerne vegrer seg fra å sette dette samfunnsproblemet på dagsorden nettopp fordi det er så utbredt. Følgelig vil det kanskje medføre upopularitet i opinionen – og blant egne velgere – å ta tak i det, mener Linda Noor og sier videre.

– Det eksisterer mange egne konspirasjonsteorier om muslimer og islam, og det males et bilde av en sivilisasjonskamp mellom Vesten og islam som ikke bare støttes av de ytterliggående og ekstreme, men som er utbredt blant store deler av folket. Det er nødvendig å kunne identifisere og forstå mekanismene og fortellingene som ligger bak muslimfiendtlighet og konspirasjonsteorier, slik at mottiltakene treffer.

Linda Noor ser også årsaker til regjeringens manglende vilje til å gripe fatt i det sterkt økende problemet.

– Ekstra alvorlig blir statssekretærens taushet hos FNs rasediskrimineringskomité når regjeringen på samme tid i budsjettforhandlinger vedtar å opprettholde tilskuddet til HRS, en av de fremste propagandaleverandørene av antimuslimsk ideologi i Norge, avslutter lederen av Minotek i Dagsavisen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon