Illustrasjonsbilde. (Photo by Dibyangshu SARKAR / AFP)

13 medlemmer av politistyrkene er drept i koordinerte angrep mot flere politistasjoner i delstaten Rakhine i Myanmar, ifølge militæret i landet.

annonse

I en uttalelse sier militærledelsen at 13 politifolk er drept og ni andre såret i et raid som fant sted på landets frigjøringsdag.

– Sikkerhetsstyrkene vil reagere sterkt mot AA-opprørerne. De gjør situasjonen mer ustabil og komplisert i Rakhine, heter det i uttalelsen, som er blitt delt på et russisk sosialt nettverk.

Opprørsgruppen Arakan Army (AA) sto bak angrepene. De søker større uavhengighet for sin etniske gruppe, som er buddhister. De skriver i en melding på Facebook at tre av deres menn «har blitt drept og noen ble skadd» som følge av angrepene.

Fire politistasjoner nord i delstaten ble angrepet i aksjonene, og 350 opprørere skal ha vært med på å storme politistasjonene.

De siste ukene kampene mellom opprørere fra AA og sikkerhetsstyrker eskalert i provinsen. Tusenvis har blitt drevet på flukt.

Region er fra før allerede dypt preget av etnisk og religiøs fiendtlighet.

Over en halv million rohingya-muslimer i Rakhine har blitt tvunget til å flykte over grensen til Bangladesh etter at myndighetene i 2017 satte i gang en brutal militæraksjon mot minoritetsgruppen.

Myanmar har i etterkant blitt anklaget for folkemord.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.