Olympiakos-spiller Omar Elabdellaoui kan se fram til at kampene spilles som normalt igjen etter at den greske dommerforeningen har avsluttet sin streik. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

De greske superligadommerne i fotball offentliggjorde fredag at de avslutter streiken som ble innledet i protest mot overfallet på en FIFA-dommer.

annonse

Dommerne har streiket siden 21. desember etter at Thanasis Tzilos ble overfalt av fire maskerte personer utenfor hjemmet sitt i Larissa. Han ble påført skader i hodet og kneet, og han måtte tilbringe en natt på sykehus. Noen dager tidligere hadde han dømt kampen mellom Xanthi og Olympiakos. Gjerningsmennene er ikke pågrepet.

Hendelsen sluttet seg i rekken av en lang rekke trusler eller overfall mot greske dommere.

Dommerstreiken førte til at de oppsatte eliteseriekampene rett før jul måtte utsettes. Siden har det vært vinterpause i gresk fotball, men dommerne har nå besluttet å gjenoppta dommergjerningen igjen når det spilles cupkamper fra 8. januar og neste serierunde fra 12. januar.

Det skjer etter et møte med myndighetene der det ble gitt forsikringer om at dommerne vil få nødvendig beskyttelse mot nye voldshandlinger.

annonse
annonse

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.