Foto: SIPA ASIA/REX/SHUTTERSTOCK
annonse
annonse

Det kinesiske selskapet Huawei Technologies har degradert to ansatte og kuttet i lønnen deres, etter at de to publiserte en nyttårshilsen fra Huaweis offisielle konto — med en iPhone. Dette rapporterer næringslivsavisen Bloomberg.

Kinesiske Huawei passerte amerikanske Apple Inc. som verdens nest største produsent av smarttelefoner i 2018, og konkurrerer nå med Samsung om førsteplassen.

Den nå slettede Twitter-meldingen, som inneholdt en nyttårshilsen fra Huawei, ble plukket opp og publisert på flere populære, amerikanske blogger. Tweeten var avslørende nok merket «via Twitter for iPhone».

annonse

Huawei har sagt at de klandrer et byrå selskapet har brukt for å håndtere sosiale medier utenfor Kina, men fadesen har også fått konsekvenser for de to ansatte som var ansvarlige for å legge ut hilsenen. De to fikk redusert sin månedslønn med 730 dollar, i tillegg til å bli degradert et nivå ned fra sine tidligere posisjoner. En av de to ledet Huaweis digitale markedsføringsteam. Dette fremkommer i en intern Huawei-notis, sett av Bloomberg.

Huawei skriver i den interne notisen at de ansatte nå må «skjerpe administreringen av distributører og partnere».

– Hendelsen blottla mangler i våre prosesser og ledelse, heter det i skrivet.

Huawei har ikke ønsket å kommentere saken overfor Bloomberg.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon