Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

Flere hundre hedmarkinger planlegger å delta i et fakkeltog i Oslo mot regjeringens rovdyrpolitikk. Bondelaget håper å få med over 1.000 deltakere fra fylket.

annonse

Tirsdag kveld blir det «rovdyrpolitisk fakkeltog» fra Youngstorget til Stortinget. Så langt har 600 hedmarkinger meldt seg på bussturen til hovedstaden der de skal vise sin misnøye med dagens politikk, skriver Hamar Arbeiderblad.

annonse

– Klima- og miljødepartementet synes å forvalte rovvilt helt på egen hånd – helt i strid med tidligere stortingsvedtak. Resultatet blir altfor mye ulv og jerv. Det er en fortvilet situasjon, spesielt for dem som bor i ulvesonen, sier rådgiver Mona Solum Gjestvang i Hedmark Bondelag. Hun sier målet med fakkeltoget er å gjøre Stortinget oppmerksom på at «vi er svært misfornøyd med at det ikke tas grep en gang for alle».

– Vi er ikke imot ulv, men det er for mange i fylket. Nå er tålmodigheten slutt, sier Gjestvang. At to ulver nylig ble skutt, monner ikke, mener hun.

annonse
annonse

– Det hjelper ingen verdens ting. Vi har nå en ulvebestand som ligger langt over målet.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.