Gunnar Stavrum, sjefsredaktør i Nettavisen. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Del saken
 • 1.6K
 •  
 •  
 •  
 •  

Nettavisen stenger sine kommentarfelt med umiddelbar virkning. Ifølge nyhetsredaktør Erik Stephansen tilfører kommentarfeltene «for lite positivt».

Nettavisen får mellom 1000 og 1500 kommentarer på sine artikler hver dag. Men nå er det slutt. Kommentarfeltene vil nå skrus av med umiddelbar virkning. Det rapporterer Medier24.

– Vi har lagt mye prestisje i kommentarfeltet vårt og vi har forsøkt å moderere og ta grep om å skape en mer konstruktiv debatt, men vi ser nå at det blir for vanskelig. I sin nåværende form, tilfører det for lite positivt, sier nyhetsredaktør Erik Stephansen.

Likevel mener Stephansen at Nettavisen har stått på for ytringsfriheten.

– Nettavisen er en av de avisene som har stått hardest på ytringsfrihetens side og vi har vært ganske kompromissløse på det, fordi vi mener det er viktig å ha et samfunn med mest mulig åpne kanaler – der folk sier det de mener og tør å høre på hva andre folk mener, sier han. 

Stephansen slår fast at man har havnet i en situasjon der ingen er fornøyde. Han forteller at de som «liker å trolle» synes det blir moderert for mye, og at andre mener at det blir moderert for lite. Således klarer ikke Nettavisen å gjøre noen fornøyd, hevder han.

– Jeg pleide å argumentere for at kommentarfeltet var en forlengelse av ytringsfriheten. Når ser alle at det har det ikke blitt, så kan du si at det er leit. Men i det store bildet har nok kommentarfeltet bidratt til at folk ytrer seg mer i dag enn de gjorde for 10-30 år siden, sier Stephansen.

Ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum forteller at de ikke lenger ser på det som viktig å kjempe for å ha kommentarfelt under sine artikler.

– Det var en viktig kamp å føre hvor ytringsfriheten på en del emner var begrenset. Men i dag er det så lett å ytre seg i så mange kanaler, at det ikke er noen viktig kamp å kjempe å ha kommentarfelt knyttet til artikler lengre, sier Stavrum til Medier24.

Han bedyrer imidlertid at Nettavisen i stedet vil lansere en ny teknologisk løsning, som vil være en arena der folk får ytret sine meninger. Det er ennå uklart hva dette egentlig innebærer. På spørsmål fra Medier24 om hvordan denne plattformen vil bli, svarer Stavrum at man jobber med saken.

– Vi vet ikke ennå, men vi jobber med saken. Akkurat nå er det for tidlig å si. Men jeg kan si at det kommer om kort tid, sier han.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.6K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]