Unge Høyres leder Sandra Bruflot tar et oppgjør mot sin egen partileder, statsminister Erna Solberg. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
annonse
annonse

Unge Høyres leder Sandra Bruflot sier statsminister Erna Solberg (H) kan takke seg selv for håndteringen av abortsaken.

– Det er på grunn av Erna og Høyre at vi nå har fått en større debatt om liberalisering av abortloven. De kan takke seg selv dersom abortloven i Norge myknes opp, sier Bruflot til Dagbladet.

Bruflot vil beholde abortlovgivningen slik den er i dag. Hun sier at de som ønsker liberalisering av abortloven, ser en mulighet nå som saken er gjenstand for politisk debatt.

annonse

– Mange hadde nok tenkt at abort ikke er på forhandlingsbordet i norsk politikk, men når Erna og KrF sier det motsatte, og statsministeren også lover at «kvinners rett til selvbestemmelse skal styrkes», så får vi selvsagt et press på liberalisering også, sier hun.

Krever resultat

Både Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk og generalsekretær Morten Stærk i organisasjonen Menneskeverd, som har 11.000 medlemmer, setter nå press på KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad. De mener han må oppnå forbud mot både tvillingabort og endre paragraf 2c for å bevare sin troverdighet, ifølge Aftenposten.

– Det var så knapt flertall i KrF for å gå til blå side at abortutspillet til Ropstad og Solberg var med på å avgjøre saken. Dette handler om Ropstads autoritet som fremtidig leder, sier redaktøren.

Solberg-trekk
annonse

Abortdebatten blusset opp da Solberg i oktober sa at hun var villig til å diskutere endringer i abortloven dersom KrF valgte å gå inn regjeringen.

Det ene kravet fra KrF dreier om å fjerne paragraf 2c som tillater senabort dersom fosteret er alvorlig sykt. Det andre kravet, som har fått mindre oppmerksomhet i debatten, var forbud mot selvbestemt tvillingabort på ett av to friske fostre.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon