Gunnar Stavrum sjefsredaktør i Nettavisen. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
annonse
annonse

Nettavisen stengte 4. januar kommentarfeltet. Kommentarfeltet var det eneste som gjorde dem attraktive. For noen år siden pleide jeg å skumme Nettavisen fordi de alltid hadde kommentarfelt på «følsomme» saker som var stengt for den slags i andre medier. For sannheten får du ofte høre fra barn, fulle og de som har et kommentarfelt som respekterer ytringsfriheten.

Nettavisen var enerådende på å ha et mye lest og bredt anlagt kommentarfelt. Ingen andre kjente og store medier våget å holde åpne sluser mot den delen av folket som var aktivt lesende og argumenterende. Det Aftenposten, Dagbladet og VG ikke ville at du skulle kunne si din mening om – det gav Nettavisen deg muligheten til å si ganske mye om.

Den holdningen, noen røffe ledere, samt gode blogginnlegg fra kapasiteter som Karine Haaland og George K. Gooding gjorde avisen til det ledende, brede alternativet for noen år siden. Det var bare å scrolle forbi alle mammabloggere og influensere, om du var en som ikke trodde på at det å være mamma som 14-åring eller å pumpe allerede flotte bryster full av silikon var gode ting.

annonse

Så kjøpte Amedia opp den lille sjelen som svevde i redaksjonen, den som allerede var splittet i «god» og «ond». Spør Karine Haaland som fikk sparken for å tegne en karikatur av Sumaya Jirde Ali. Skulle tro hun var en profet. Ali, altså.

Behovet for å slippe til folket har ikke Nettavisen i 2019. De var i 2018 en dårlig kopi av VG og en like dårlig kopi av Resett, som de fryktet så mye at de begynte å skrive kritisk om innvandring igjen. Sånn etter å ha sparket Karine Haaland. De var med andre ord ingenting. Fylte ikke en funksjon. Hva gjør man da?

Jeg vet ikke, men Nettavisen har 4. januar 2019 begynt på sin egen avlivningsprosess. For et hvert liv må ha en sjel og en funksjon. Nettavisen gav opp sitt hegemoni i kjølvannet av to hendelser:

annonse

De ble kjøpt opp, og alternative medier vokste relativt sett veldig mye. I dag svever Nettavisen i ingenmannsland. Hverken fullblods MSM eller alternative medier. Og nå, uten å komme til et kommentarfelt nær fingrene dine: Uten en korrigerende stemme.

Null moral
Nettavisen gav opp. Jeg kan ikke med mitt bare sinn forstå hvor de skal gå nå. De kan ikke utfordre de trykte mediene på langsom eller hurtig journalistikk. De kan ikke utfordre de alternative mediene på å si sannheten uten omsvøp.

De kan ikke leve på sitt «arsenal» av bloggere som de linker til. Og den beste, Karine Haaland, sparket de etter først å ha «støttet» henne, sånn litt forsiktig.

Resett har kuppet «blogge»-markedet ved å publisere langt mer lesverdige meningsinnlegg fra skribenter som har mye mer på hjertet enn mascara og silikon. De er blitt en del av Resetts sjel.

Nettavisen ligner et aldershjem. Redaktøren stemmer Venstre, og det sier sitt. De kan forsvinne sammen. Både partiet og nettavisen. Ryggradsløse løgnere som holder fortet oppe for å tjene penger er samfunnet allerede fult av.

Takk for følget, Nettavisen. Jeg leste nok mer i kommentarfeltet dere hadde, enn i de vasne artiklene over dem.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon