Islamnet. Foto: Skjermdump
annonse
annonse

Fahad Qureshi og Islam Net avviser alle forsøk på å tilpasse islam et vestlig samfunn.

Den norske islamistgruppen Islam Net har nå over 100.000 følgere på Youtube. Dette antallet har de oppnådd etter at de den siste tiden har begynt å legge ut flere videoer med engelskspråklig innhold

Blant annet har Islam Net lagt ut en video med den profilerte islam-predikanten Sheikh Hussain Yee fra Malaysia.

annonse

– Han har bevist at han er en god leder og representerer ummahen, ikke bare Tyria. Det er bra, alhamdulillah, takket være Allah.

Kompromissløs

I en annen video kritiserer den palestinske predikanten Haitham Al-Haddad slamske ledere som vil «europeisere» islam. Al-Haddad bor i Storbritannia.

annonse

– Det er verdier som er urørlige, sier Al-Haddad i videoen. Han kritiserer de som vil møtes på «midten»

– Finnes det en middelvei der vi kan møtes? Nei. Mohammad (Allahs fred være med ham) er den beste i menneskehetens historie

Han sier også at muslimer diskrimineres i vestlige samfunn.

– De respekterer ikke våre borgerrettigheter. De ser på oss som utlendinger.

Møtte Listhaug

annonse

Islam Net har også lagt ut en video fra VGTVs debatt mellom Fahad Qureshi og Sylvi Listhaug fra 2017.

– Tekstet på engelsk forklarer Fahad Qureshi at han foretrekker ikke å håndhilse. – Det er bare på grunn av min religiøse overbevisning, så skal man helst ikke ha fysisk kontakt med det motsatte kjønn.

Vokser

Islam Net meldte raskt om medlemsvekst de første årene etter stiftelsen, mens det ikke har kommet liknende kunngjøringer de siste årene. Gruppen regnes fortsatt for å være en av Norges største muslimske ungdomsorganisasjoner.

På Youtube har imidlertid veksten vært formidabel. Fra 2016 til 2019 har Islam Net fått 60.000 nye følgere.

Salafister

Islam Net presenterer seg selv som en organisasjon som vil spre informasjon om islam til ikke-muslimer, såkalt daawa, det nærmeste man kommer misjon i islam.

Av uavhengige eksperter er organisasjonen imidlertid regnet for å være salafistisk, altså at den står for en helt bokstavtro tolkning av islam. Det betyr at forsøk på å modernisere islam, eller å tilpasse religionen et moderne samfunn, avvises.

annonse

Islam Net har foreløpig ikke besvart Resetts tilbud om å kommentere saken. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon