Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ingvild Flugstad Østberg vant kvinnenes 10 km fellesstart i klassisk stil i Tour de Ski lørdag. Hun var 10 sekunder foran russiske Natalja Neprijajeva.

annonse

Østberg ledet med 35,4 sekunder på russiske Neprjajeva foran etappen og med seieren, samt bonussekunder underveis, økte hun avstanden til 53,4 sekunder til russeren foran den siste etappen som avsluttes opp monsterbakken i Val di Fiemme søndag.

– Det var godt å bli ferdig med denne etappen. Jeg følte med bra og gøy å vinne, sa Østberg til NRK.

– Dagens renn var viktig. Jeg forsøkte å forberede meg best mulig for jeg forventet angrep fra de russiske løperne og Pärmäkoski, men de kom aldri helt, sa Østberg.

– Jeg er glad for dagens seier for det er ikke akkurat min favoittetappe søndag. Jeg trenger nok ledelsen jeg har fått, sa hun.

De norske kvinnene med Østberg og Heidi Weng tok kommandoen fra start. Weng måtte slippe tetgruppen ut på den tredje runden. Østberg sikret seg 15 bonussekunder, mens Neprjajev tok 12.

Etter 6,4 kilometer hadde Østberg tilrevet seg en ledelse på 5,1 sekunder og økte avstanden inn de siste kilometerne.

Russiske Anastasia Sedova ble nummer tre.

Heidi Weng ble distansert over minuttet og endte på sjetteplass som nest beste norske løper.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.