Tysklands innenriksminister Horst Seehofer. Foto: AP Photo/Michael Sohn)
annonse
annonse

Tysklands innenriksminister Horst Seehofer krever strengere regler for asylsøkere etter at en mobb bestående av fire migranter angrep og skadet et titalls personer i Amberg i Bayern forrige lørdag. 

Sehoofer er leder for det kristendemokratiske regjeringspartiet CDUs bayerske søsterparti CSU. Etter de grusomme angrepene på tilfeldige forbipasserende i Amberg, begått av fire asylsøkere, har innenriksministeren gått ut og krevd innstramninger i Tysklands asyl- og deportasjonslover. Det rapporterer Kronen Zeitung. 

– Hendelsene i Amberg har opprørt meg veldig. Dette er voldelige overflødigheter som vi ikke kan tolerere. Dersom asylsøkere begår voldelig kriminalitet, må de forlate vårt land. Om eksisterende lover ikke er nok, må de forandres. For dette formålet, vil jeg legge frem forslag for koalisjonen, sa Seehofer til den østerrikske avisen. 

annonse

CSU ønsker å slå ned på kriminelle asylsøkere, og å internere migranter som er er blitt dømt til prøvetid eller som har fått sine dommer suspendert i andre EU-land.

Seehofer nevnte i sin uttalelse til Kronen Zeitun også det innvandrerfiendtlige angrepet utført med lastebil i Bottrop på nyttårsaften, og understreket at begge formene for vold mot uskyldige, må følges opp med fasthet.

– Det er en del av den politiske kredibiliteten å forfølge begge sakene med bestemthet og strenghet, sa innenriksministeren. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon