Illustrasjonsbilde. / AFP PHOTO / Israeli Army / -
Del saken
 • 10
 •  
 •  
 •  
 •  

To britiske spesialsoldater ble alvorlig såret i et rakettangrep utført av ekstremistgruppen IS i Syria lørdag, ifølge Press Association.

Amerikanske soldater fløy de to britene til sykehus etter angrepet, melder nyhetsbyrået. Tilstanden deres er ikke kjent, og britiske myndigheter nekter konsekvent å omtale utplassering av spesialsoldater i Syria.

Ifølge ubekreftede meldinger i kurdiske medier, inntraff hendelsen i forbindelse med at IS angrep byen Deir al-Zor øst i Syria. Byen er en base for den USA-støttede gruppen Syrias demokratiske styrker (SDF).

For to uker siden overrasket USAs president Donald Trump både allierte og medlemmer av sin egen regjering da han erklærte at IS er nedkjempet, og at USA vil trekke alle sine styrker ut av Syria. Trump har senere gått delvis tilbake på hvor fort tilbaketrekkingen skal skje, og fredag sa en høytstående tjenestemann i utenriksdepartementet at USA ikke har noen tidsplan for tilbaketrekkingen.

– Vi har ingen plan for når vi trekker våre styrker ut fra Syria. Uttrekningen vil skje på en slik måte at vi og våre allierte opprettholder presset på IS hele veien, så vi ikke skaper et vakuum for terroristene, sa tjenestemannen, ifølge Reuters.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 10
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]