Illustrasjonsbilde. / AFP PHOTO / Israeli Army / -
annonse

To britiske spesialsoldater ble alvorlig såret i et rakettangrep utført av ekstremistgruppen IS i Syria lørdag, ifølge Press Association.

Amerikanske soldater fløy de to britene til sykehus etter angrepet, melder nyhetsbyrået. Tilstanden deres er ikke kjent, og britiske myndigheter nekter konsekvent å omtale utplassering av spesialsoldater i Syria.

Ifølge ubekreftede meldinger i kurdiske medier, inntraff hendelsen i forbindelse med at IS angrep byen Deir al-Zor øst i Syria. Byen er en base for den USA-støttede gruppen Syrias demokratiske styrker (SDF).

annonse

For to uker siden overrasket USAs president Donald Trump både allierte og medlemmer av sin egen regjering da han erklærte at IS er nedkjempet, og at USA vil trekke alle sine styrker ut av Syria. Trump har senere gått delvis tilbake på hvor fort tilbaketrekkingen skal skje, og fredag sa en høytstående tjenestemann i utenriksdepartementet at USA ikke har noen tidsplan for tilbaketrekkingen.

– Vi har ingen plan for når vi trekker våre styrker ut fra Syria. Uttrekningen vil skje på en slik måte at vi og våre allierte opprettholder presset på IS hele veien, så vi ikke skaper et vakuum for terroristene, sa tjenestemannen, ifølge Reuters.

(©NTB)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse