Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan skal møte Vladimir Putin for å diskutere Syria. Bildet er tatt i slutten av desember. Foto: AP / NTB scanpix

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og hans russiske motpart Vladimir Putin skal møtes for å diskutere USAs tilbaketrekning fra Syria.

annonse

De to landene spiller sentrale roller i det krigsherjede landet. Møtet skal etter planen finne sted senere i januar, melder det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu søndag.

annonse

Erdogan og Putin møttes forrige gang i begynnelsen av desember, på sidelinjen av G20-møtet i Buenos Aires.

Tyrkia støtter opprørsgrupper i Syria, mens Russland, sammen med Iran, er viktige støttespillere for president Bashar al-Assads regime.

Et av spørsmålene knyttet til USAs tilbaketrekking fra Syria, er om Tyrkia vil ta over kampen mot ekstremistgruppa IS i landet. Deres hovedfokus har så langt vært å bremse kurdiske gruppers innflytelse.

annonse
annonse

Russlands og Tyrkias forsvars- og utenriksministre møttes i Moskva i slutten av desember for å diskutere Syria-situasjonen.

Tilbaketrekningen av USAs styrker blir hovedtema når USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton reiser til Tyrkia tirsdag. Han er søndag i Israel, der han skal møte statsminister Benjamin Netanyahu.

Bolton har uttalt at tilbaketrekningen av USAs soldater forutsetter at IS bekjempes. Den hovedsakelig kurdiske SDF-militsen er sentrale i kampen mot ekstremistgruppa, og har vært USAs fremste allierte i landet.

Den kurdiske militærlederen Redur Khalil sa lørdag at en avtale mellom kurderne og Assad-regimet nå er uunngåelig.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.