Minnesmerke over ofrene i Auschwitz-Birkenau. (Photo by Janek SKARZYNSKI / AFP)
annonse
annonse

Etter protester fra muslimer trakk en moské i London planer om å arrangere en utstilling om muslimer som reddet jødene under Holocaust, skriver Haaretz.

Senter for islamsk forståelse i Golders Green hadde planer om å arrangere en utstilling om muslimske albanere som reddet jøder. Senteret droppet planen etter at noen muslimer protesterte mot den planlagte begivenheten på grunn av samarbeidet med Israels Holocaust museum.

Det var redaktøren av den britiske muslimske nyhetssiden 5 Pillars, Roshan Salih, som var først ute med en oppfordring om å boikotte arrangementet, som nå er helt avlyst. Da avlysningen var klar mente han at moskeen ville bli berømt for dens samfunnsansvar.

annonse

Jøder som hjalp til med det planlagte arrangementer sa før avlysningen at utstillingen var et viktig øyeblikk i jødisk-muslimske relasjoner i Golders Green, som er et av Storbritannias mest tungt befolkede jødiske områder.

Det er «utrolig viktig å huske at jødiske og muslimske samfunn alltid har historisk støttet hverandre og vil alltid fortsette å gjøre det»,  sa Rabbi Natan Levy, operasjonsleder på Faith Forums for London, som bidro til å organisere det kansellerte arrangementet, som det til slutt ikke ble noe av.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon