Ingvild Flugstad Østberg kunne endelig juble for sammenlagtseier i Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Etter to annenplasser kunne Ingvild Flugstad Østberg vinne Tour de Ski. Hun var ustoppelig på avslutningsetappen opp monsterbakken i Alpe Cermis.

Den norske 28-åringen fra Gjøvik var hele 2.42 minutter foran toeren Natalje Neprjajeva fra Russland. Finske Krista Pärmäkoski endte på tredjeplass 2.55 minutter bak.

Østberg har to annenplasser i Tour de Ski. I fjor ble hun slått av Heidi Weng og i 2016 var hun bak Therese Johaug.

annonse

– Det var en veldig bra dag for frøken Østberg. Jeg har det veldig, veldig bra akkurat nå. Ingenting var klart før jeg var over målstreken. Det ble en tøff start med litt kaos og vind fra starten, sa Østberg til NRK.

Flugstad Østberg hadde en ledelse på 53,4 minutter på Neprjajeva og 2.13 minutter på Pärmäkoski.

Den norske løperen økte avstanden med et par kilometer før man startet stigningen i alpinbakken. Løperen tok seg opp over 400 høyde meter på de siste tre kilometerne da var avstanden til nærmeste konkurrent økt til 1.16 minutter. På det bratteste var stigningen på 28 prosent.

Heidi Weng, som har vunnet de to siste utgavene av etapperennet, gikk ut som nummer sju, men hadde hele 4.50 minutter opp til lagvenninnen. Hun hadde dessuten litt for langt opp til å avansere i sammendraget.

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon