Atomkrig, løsningen på klimakrisen? Illustrasjonsbilde. Pixabay. Foto: geralt
annonse
annonse

Klimamenigheten er inne i en apokalyptisk fase. Konkurransen står om hvem som kan levere den verste undergangsvisjonen. PhD-student Samuel Miller McDonald ved Oxford Universitet tok teten sist uke ved å hevde at atomkrig kan bli eneste mulighet til å redde menneskeheten.

Miller McDonald er fast bidragsyter i det nye USA-baserte nettmagasinet The Trouble, som har som ambisjon å levere klimastrategier til hva de kaller venstresiden. Styret består av tre studenter som studerer politikk ved hhv. Harvard, Berkeley og Yale. De kan med andre ord komme til å tilhøre den framtidige amerikanske politiske eliten.

Under overskriften «Deadly Salvation» skriver han bl.a. følgende:

annonse

– En atomkrig som stenger ned den globale økonomien kan være eneste realistiske mulighet til å skjære over karbonknuten. Det ville desimere eksisterende infrastruktur, skape muligheter for å bygge opp en ny og å gripe inn i dagens investeringer og subsidier som holder fossilt drivstoff i live.

En atomkrig kan være en rasjonell handling. Den behøver slett ikke å medføre et katastrofalt tap av liv, og faren for en atomvinter er sterkt overdrevet og basert på dårlig vitenskap. Alt fortsatt ifølge Miller McDonald:

– Det vi vet er at mennesker kan overleve krig, trolig også en atomkrig. Mennesker kan ikke overleve ukontrollerte klimaendringer. Atomkrig er ikke uunngåelig utslettelse, seks varmegrader er det, argumenterer han. Miller McDonald skyter utvilsomt blink hos det militærindustrielle komplekset.

Mannens oppfatning av en kommende klimakrise som vil true hele menneskeheten skiller seg ikke fra sektens mer etablerte presteskap. En slik oppfatning nødvendiggjøre radikale «løsninger». Heldigvis er de færreste villige til å gå så langt som Miller McDonald. Det framgår tydelig også av artikkelens kommentarfelt.

annonse

Sektens hovedstrøm har ennå ikke kommet til den «geniale» konklusjon at vi må ødelegge verden for å redde den, men er de på vei? Forslag som å forby bruk av fossil energi,  lense atmosfæren for livgivende CO2, og å fylle den med forurensende partikler for å blende av solskinnet skiller seg bare i grader fra atomkrigen som løsning.

Etter som den uansvarlige mediepropagandaen sper på panikken, har den typen ekstreme forslag dessverre muligheter til å klatre høyere på dagsordenen. Mennesket, som de hevder å ville redde, er i ferd med å bli bevegelsens verste fiende. De kan bare ikke si det høyt.

Les mer om eskatologi som religiøst fenomen her.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon