Frank Bakke-Jensen holder forsvarsministerens årlige statusoppdateringen i Oslo Millitære samfunn mandag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) tok et knallhardt oppgjør med seksuell trakassering under den årlige talen i Oslo Militære Samfund mandag.

– Forsvarssjefen har uttalt at det gjør ham forbannet. Det er mildt formulert, sett fra min stol, sa Bakke-Jensen og viste til oppslag i Forsvarets forum om at Forsvaret ikke har klart å bekjempe seksuell trakassering.

Han slo fast at mobbing og seksuell trakassering «vil få konsekvenser for den enkelte», at det fører til redusert operativ evne, og derfor ikke er noe forsvarssjefen eller forsvarsministeren vil eller kan akseptere.

annonse

– Det påhviler enhver leder og medarbeider i sektoren et stort ansvar for å hindre mobbing og trakassering. Det forventer jeg alle er seg bevisst, sa han blant annet.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.