Frankrikes statsminister Édouard Philippe før intervjuet på den franske kanalen TF1 mandag. Foto: Eric Feferberg / AP / NTB scanpix
annonse

Frankrikes statsminister Édouard Philippe sier regjeringen vil slå hardere ned på voldelige demonstrasjoner etter ukevis med «gule vester»-protester.

annonse

Etter sju uker med opprør og protester i Paris og andre franske byer sier Philippe i et intervju med den franske TV-kanalen TF1 at regjeringen vil støtte en «ny lov som straffer de som ikke respekterer kravene til å arrangere protester».

annonse

Philippe sa også at regjeringen planlegger å utestenge kjente «bråkmakere» fra å ta del i demonstrasjoner, på samme måte kjente fotballpøbler har blitt utestengt fra stadioner.

– Det tiltaket fungerte godt, sier han.

I intervjuet sier han også at det i fremtiden vil være «bråkmakerne, og ikke skattebetalerne», som må dekke kostnadene for de materielle skadene forårsaket av protestene.

annonse
annonse

I helga brukte demonstranter et kjøretøy fra en byggeplass til å bryte opp dørene til en statlig bygning, og en tidligere proffbokser ble filmet da han banket opp politibetjenter.

Philippe sier det vil være 80.000 tjenestemenn utplassert over hele landet i forkant av en ny massedemonstrasjon lørdag.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.