Frankrikes statsminister Édouard Philippe før intervjuet på den franske kanalen TF1 mandag. Foto: Eric Feferberg / AP / NTB scanpix
annonse

Frankrikes statsminister Édouard Philippe sier regjeringen vil slå hardere ned på voldelige demonstrasjoner etter ukevis med «gule vester»-protester.

annonse
annonse

Etter sju uker med opprør og protester i Paris og andre franske byer sier Philippe i et intervju med den franske TV-kanalen TF1 at regjeringen vil støtte en «ny lov som straffer de som ikke respekterer kravene til å arrangere protester».

annonse

Philippe sa også at regjeringen planlegger å utestenge kjente «bråkmakere» fra å ta del i demonstrasjoner, på samme måte kjente fotballpøbler har blitt utestengt fra stadioner.

– Det tiltaket fungerte godt, sier han.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

I intervjuet sier han også at det i fremtiden vil være «bråkmakerne, og ikke skattebetalerne», som må dekke kostnadene for de materielle skadene forårsaket av protestene.

I helga brukte demonstranter et kjøretøy fra en byggeplass til å bryte opp dørene til en statlig bygning, og en tidligere proffbokser ble filmet da han banket opp politibetjenter.

Philippe sier det vil være 80.000 tjenestemenn utplassert over hele landet i forkant av en ny massedemonstrasjon lørdag.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.