Kevin Spacey ankommer rettshøringen mandag. Foto: Steven Senne / AP / NTB scanpix

Kevin Spacey er formelt siktet for å ha befølt en 18 år gammel ryddegutt på en bar i Massachusetts i 2016. Hans advokater erklærer ham uskyldig.

annonse

I tillegg til befølingen ble Spacey også anklaget for vold under høringen i Nantucket District Court mandag. Dommeren beordret skuespilleren til å holde seg unna den fornærmede og hans familie.

annonse

Retten har berammet nytt rettsmøte i saken 4. mars, men da trenger Spacey ikke være til stede. Det holder at han er tilgjengelig via telefon.

Spacey og hans advokater avsto fra å kommentere saken etter høringen mandag.

Spaceys forsvarer har forsøkt å så tvil rundt bevismaterialet mot skuespilleren, og pekt på at den fornærmede ikke umiddelbart meldte saken til politiet.

annonse
annonse

Om Spacey blir dømt kan han måtte sone opp til fem år.

Saken er den første kriminalsaken mot Spacey siden flere sto fram med anklager mot ham i 2017.

I alt er han blitt anklaget for seksuelle overgrep mot over 30 menn, og har avvist alle anklagene.

Etter å ha vært stille lenge, la Spacey på julaften ut en «House of Cards»-inspirert video på YouTube , hvor han ikledd et nisseforkle snakker til publikum i videoen han har kalt «Let Me Be Frank».

– Noen trodde på alt og har holdt pusten mens de har ventet på å høre meg innrømme alt. De dør etter å høre meg erklære at alt er sant og at jeg fikk det jeg fortjente. Ville ikke det ha vært lettvint om alt var så enkelt? spør han i den drøyt tre minutter lange videoen.

(©NTB)
[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.