Jemen. Fotl: AP / NTB scanpix
Del

Samtaler om Jemens skakkjørte økonomi vil trolig finne sted i Jordans hovedstad Amman, uttaler lederen for opprørerne i Jemen etter et FN-møte.

annonse

Opprørsleder Mohammed Ali al-Huthi sier til AFP etter et møte med FNs spesialutsending Martin Griffiths søndag at nye samtaler «kan finne sted i Amman». Han legger til at et alternativ er en videokonferanse. Når samtalene vil foregå er ikke kjent.

Houthi-opprørerne tydeliggjorde i en uttalelse etter FN-møtet at de nye samtalene skal handle om Jemens økonomi og ikke er nye fredssamtaler.

Partene i krigen møttes til fredssamtaler i Sverige i desember. Lørdag dro FNs spesialutsending til Jemen på nytt med en plan om å framskynde tiltakene fra avtalen som ble inngått mellom partene. Søndag møtte han opprørerne, før han senere skal til Saudi-Arabias hovedstad Riyadh for å møte representanter for regjeringen.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Griffiths håper partene kan møtes på nytt senere i januar i Kuwait å følge opp Sverige-samtalene. FNs spesialutsending er ventet å kunngjøre en dato for nye fredssamtaler til Sikkerhetsrådet denne uken.

Til tross for en våpenhvileavtale, som trådte i kraft 18. desember, har det ifølge FN vært «fiendtligheter» ved frontlinjen ved Hodeida, som opprørerne kontrollerer.

Krigen i Jemen mellom opprørerne og den saudiledede koalisjonen har pågått siden 2015. Konflikten har ført til verdens verste humanitære krise, og 14 millioner jemenitter er truet av sult, ifølge FN.

(©NTB)

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører