Jemen. Fotl: AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Samtaler om Jemens skakkjørte økonomi vil trolig finne sted i Jordans hovedstad Amman, uttaler lederen for opprørerne i Jemen etter et FN-møte.

Opprørsleder Mohammed Ali al-Huthi sier til AFP etter et møte med FNs spesialutsending Martin Griffiths søndag at nye samtaler «kan finne sted i Amman». Han legger til at et alternativ er en videokonferanse. Når samtalene vil foregå er ikke kjent.

Houthi-opprørerne tydeliggjorde i en uttalelse etter FN-møtet at de nye samtalene skal handle om Jemens økonomi og ikke er nye fredssamtaler.

Partene i krigen møttes til fredssamtaler i Sverige i desember. Lørdag dro FNs spesialutsending til Jemen på nytt med en plan om å framskynde tiltakene fra avtalen som ble inngått mellom partene. Søndag møtte han opprørerne, før han senere skal til Saudi-Arabias hovedstad Riyadh for å møte representanter for regjeringen.

Griffiths håper partene kan møtes på nytt senere i januar i Kuwait å følge opp Sverige-samtalene. FNs spesialutsending er ventet å kunngjøre en dato for nye fredssamtaler til Sikkerhetsrådet denne uken.

Til tross for en våpenhvileavtale, som trådte i kraft 18. desember, har det ifølge FN vært «fiendtligheter» ved frontlinjen ved Hodeida, som opprørerne kontrollerer.

Krigen i Jemen mellom opprørerne og den saudiledede koalisjonen har pågått siden 2015. Konflikten har ført til verdens verste humanitære krise, og 14 millioner jemenitter er truet av sult, ifølge FN.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]