Jemen. Fotl: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Samtaler om Jemens skakkjørte økonomi vil trolig finne sted i Jordans hovedstad Amman, uttaler lederen for opprørerne i Jemen etter et FN-møte.

Opprørsleder Mohammed Ali al-Huthi sier til AFP etter et møte med FNs spesialutsending Martin Griffiths søndag at nye samtaler «kan finne sted i Amman». Han legger til at et alternativ er en videokonferanse. Når samtalene vil foregå er ikke kjent.

Houthi-opprørerne tydeliggjorde i en uttalelse etter FN-møtet at de nye samtalene skal handle om Jemens økonomi og ikke er nye fredssamtaler.

annonse

Partene i krigen møttes til fredssamtaler i Sverige i desember. Lørdag dro FNs spesialutsending til Jemen på nytt med en plan om å framskynde tiltakene fra avtalen som ble inngått mellom partene. Søndag møtte han opprørerne, før han senere skal til Saudi-Arabias hovedstad Riyadh for å møte representanter for regjeringen.

Griffiths håper partene kan møtes på nytt senere i januar i Kuwait å følge opp Sverige-samtalene. FNs spesialutsending er ventet å kunngjøre en dato for nye fredssamtaler til Sikkerhetsrådet denne uken.

Til tross for en våpenhvileavtale, som trådte i kraft 18. desember, har det ifølge FN vært «fiendtligheter» ved frontlinjen ved Hodeida, som opprørerne kontrollerer.

annonse

Krigen i Jemen mellom opprørerne og den saudiledede koalisjonen har pågått siden 2015. Konflikten har ført til verdens verste humanitære krise, og 14 millioner jemenitter er truet av sult, ifølge FN.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon