Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Statsminister Erna Solberg mener regjeringen har funnet en god balanse mellom vern og forvaltning av ulv. Hun avviser kritikken fra partikollega Anders Kiær.

annonse

– Denne regjeringen skyter ulv. Ingen har skutt så mye ulv som denne regjeringen. Men vi må ha et opplegg som holder dersom det prøves for domstolene. Vi skal forvalte bestanden, men samtidig være innenfor lovverket, sier Solberg til VG.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Sentralstyremedlem og nestleder i Trøndelag Høyre, Anders Kiær, gikk i et åpent brev til statsministeren ut mot sin egen partileder og partiets rovdyrpolitikk. Ulvemotstanderen mener Høyre vil tape oppslutning i distriktene om partiet ikke snur.

– Jeg vet mange der ute ønsker en strengere ulvepolitikk. Men min opplevelse er at veldig mye av det vi har gjort de to siste årene, har falt nokså godt ut i distriktene, sier Solberg.

annonse
Reklame

Hun legger til at hun opplever konfliktnivået lavere nå enn det var på samme tid for to år siden.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.