Tysklands statsminister Angela Merkel. Foto: Olivier Matthys / NTB scanpix

Politiet har gjennomsøkt leiligheten til en de beskriver som et vitne, etter datatyveriet i Tyskland forrige uke. Angela Merkel var blant dem som ble rammet.

annonse

Politiet gjennomsøkte leiligheten søndag i byen Heilbronn sørvest i Tyskland. De er ellers knappe med opplysningene, men opplyser at enkelthendelser av datatyveri ble meldt inn til politiet i 2018.

Trolig stammer informasjonen fra datatyverier og hacking, men myndighetene undersøker også om de kan ha blitt lekket av en person som hadde tilgang til dem fra før.

I tillegg til flere hundre politikere er journalister, musikere og andre kjente personer blant dem som har fått personlige opplysninger lekket på nett. Til sammen er opp mot 1.000 personer rammet, ifølge tyske medier.

For det meste er det telefonnumre og adresser som er lekket. Tysklands statsminister Angela Merkel skal ha fått sin epostadresse lekket, samt et faksnummer og flere brev.

Politikere fra alle partier i den tyske Forbundsdagen ser ut til å være berørt – med unntak av høyrepopulistiske Alternativ for Tyskland (AfD).

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.