annonse

Mens Vatikanet fremsnakker samtidens pågående folkevandringer og oppfordrer europeiske land til å ta akseptere omfattende migrasjon fra ikke-vestlige land, fremmer en afrikansk kardinal Robert Sarah et helt annet budskap. Han er bekymret for at Vesten slik vi kjenner det er på vei til dø. 

Pave Frans har ved flere anledninger omtalt ikke-vestlig masseinnvandring som noe positivt og uunngåelig, og har hevdet at man har et «moralsk ansvar for å ta imot migranter». Disse uttalelsene møter motbør fra en annen høytstående stemme i den romersk-katolske kirken. 

I 2016 ble den afrikanske kardinalen Robert Sarah fra Guinea, en av pavens nærmeste medarbeidere, intervjuet av det franske mediet Boulevard Voltaire. I intervjuet, som er filmet og lagt ut på YouTube, fremkommer det at kardinalen, som har studert i Frankrike, Israel og Italia, er bekymret for utviklingen i Europa. Han mener å se tegn på at Europa og Vesten har mistet sine røtter.

annonse

– Et tre uten sine røtter dør. Jeg er redd for at Vesten kommer ti å dø, sa Sarah.

Han uroer seg for hva som vil bli de langsiktige konsekvensene av Europas lave fødselstall kombinert, med en innvandringspolitikk som tilrettelegger for at mengder av migranter «invaderer» kontinentet. Han frykter at dette vil endre Europas kulturelle sammensetning dramatisk. 

– Gradvis kommer disse til å dominere dere i antall, for å senere forandre kontinentet helt og holdent. 

annonse

Under det siste døgnet har klippet gått viralt i sosiale medier. Kardinal Robert Sarah hylles i flere innlegg for det mange mener er hans klarsynthet vedrørende utviklingen i Vesten. 

I 2017 holdt Robert Sarah en tale under en konferanse, der han forklarte at ethvert land har rett til å skille mellom politiske og religiøse flyktninger som flykter fra sine hjemland, og økonomiske migranter som kun vil migrere til et annet land, uten vilje til å tilpasse seg kulturen i vertslandet. 

Sarahs uttalelser står i markant kontrast til pave Frans radikale utspill og omfavnelse av masseinnvandring. Men Sarah taler også norske geistlige midt imot. Norske biskoper har markert seg som uttalte ånnvandringsliberale, og har eksempelvis krevd at illegale innvandrer gis amnesti. En de som har markert seg mest er Helga Byfuglien, som er fast preses i Bispemøtet i Den norske kirke og tidligere biskop i Borg bispedømme. Hun mener at vi har det godt i Norge fordi vi er heldige, og at vi plikter «å dele».

– Det er klart det koster, men hvem skulle være bedre i stand til å dele enn oss som er et av verdens rikeste og mest stabile samfunn. Vi kan ikke på individnivå si at vi har gjort oss fortjent til å bo i denne hjørnet av verden. Vi har vært heldige, og da har vi også et ansvar for å dele, sa Byfuglien til Nettavisen i 2017.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse