Illustrasjonsfoto: Richard Vogel / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Amazon inntok mandag for første gang posisjonen som verdens mest verdifulle børsnoterte selskap.

Etter en oppgang på 3,4 prosent mandag, gikk Amazon forbi Microsoft og var verdt til sammen 796,8 milliarder dollar, tilsvarende drøyt 6,8 billioner kroner. Til sammenligning er det norske oljefondet for tiden verdt rundt 8,25 billioner.

Amazon har opplevd en eventyrlig vekst etter å ha utviklet seg fra å være en nettbokhandel til å selge nær sagt alt mulig på nett, i tillegg til å bygge en egen strømmetjeneste og selge IT-tjenester i stor skala. På fem år er omsetningen mer enn tredoblet og lå i 2018 på 232,3 milliarder dollar.

annonse

Apple har lenge vært det selskapet i verden som hadde høyest markedsverdi, men falt fra tronen da aksjen stupte nylig. Selskapet har mistet flere hundre milliarder i børsverdi siden toppnoteringen i fjor, og varsel om svakere iPhone-salg i Kina bidro til at selskapet nå er på fjerdeplass, bak Amazon, Microsoft og Googles eierselskap Alphabet.

Også Amazon har falt betraktelig i verdi siden toppnoteringen på over 1 billion dollar i september i fjor.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon