Illustrasjonsbilde. (Henning Kaiser/dpa via AP, file)
annonse
annonse

Den tyske politiunionen (DPolG) frykter en økning i terrorisme og voldelig kriminalitet i det nye året, samt mer usikkerhet på grunn av aggressive politiske konflikter i Tyskland. Politiunionens leder, Rainer Wendt, mener at de tyske politikerne har mistet kontrollen, og beskriver situasjonen slik på politiunionens hjemmeside:

«Tap av kontroll i spørsmålet om innvandring, statlig svikt i håndhevelsen av deportasjoner, ingen oppskrift mot kriminelle klaner, dramatisk tap av myndighet fra staten og dens institusjoner, og økende vold mot krisepersonell.»

«Det krever betydelig ytterligere innsats for å få oppdelingen og nedbrytingen av samfunnet tilbake under kontroll», advarer Rainer Wendt. Han mener antall politifolk er for lavt til å sikre den indre sikkerheten, og håper at 2019 blir året for intern sikkerhet, noe som vil kreve en mye større innsats enn tidligere.

annonse

«Selvfølgelig er vi glade når politiets og rettsvesenets fokus for eksempel har ført til at flere innbrudd har blitt oppklart og tallene faller. Men følelsen av sikkerhet for mennesker er spesielt berørt av vold og terroristtrussel, og der er utsiktene fremdeles dystre», sier han, og tilføyer:

«Følelsen av usikkerhet vokser fremfor alt hvor det er for lite polititilstedeværelse i det offentlige rom og frykten for å være ofre for voldelig kriminalitet er høy. Når grupper av unge menn dominerer det offentlige rom med truende opptreden, og staten ikke lenger er synlig, vil beroligende uttalelser fra politikkere ikke forbedre folks følelser».

«I kampen mot islamistisk terrorisme må etterretningstjenestene styrkes. Venstre- og høyreekstremisme må anerkjennes som trusler og dermed bekjempes. Og konfronteringen av ekstremistiske grupper av utlendinger må også være øverst på dagsordenen», mener politilederen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon