Påtroppende Rosenborg-trener Eirik Horneland. Arkivfoto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
annonse

FK Haugesund lar Eirik Horneland gå umiddelbart. Striden med Rosenborg om trenerens jobbskifte er dermed løst.

Også assistenttrener Karl Oskar Emberland fristilles fra kontrakten med Haugesund med umiddelbar virkning, opplyser FKH i en pressemelding mandag kveld, skriver VG.

– Partene er glade for at saken er løst, og ønsker Eirik og Karl Oskar lykke til med nye utfordringer i Trondheim, heter det i pressemeldingen.

annonse

Den sier ikke noe om vilkårene for overgangen til de to trenerne.

Forhandlinger mellom de to klubbene i helgen førte ikke fram, og trenerduoen stilte derfor til årets første trening med FK Haugesund mandag. Ifølge VG har det vært stor avstand mellom Rosenborgs tilbud om kompensasjon og FK Haugesunds krav for å la trenerne gå før kontraktsperioden er omme.

Kjernen i diskusjonene mellom klubbene og trenerne er hvilken kontrakt som skulle legges til grunn og hvor lang oppsigelsestid Horneland hadde. Han selv og Rosenborg mener den avtroppende Haugesund-treneren hadde én måneds oppsigelsestid i sin kontrakt. FKH mente derimot at de har terminert en treårskontrakt Horneland skrev under på i oktober, og at det var den forrige kontrakten som var gjeldende. Den kontrakten løp fram til 30. november 2019 og skal ikke ha hatt noen klausuler som tillot at RBK kunne hente ham, med mindre han ble frikjøpt.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.