Helge Lurås
Redaktør
Gunnar Stavrum sjefsredaktør i Nettavisen. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Del saken
 • 542
 •  
 •  
 •  
 •  

I en artikkel på Nettavisen på søndag kunne vi lese overskriften «Nettavisen satte trafikkrekord etter å ha stengt kommentarfeltet». 

– Leserne setter pris på vårt forsøk på å rydde opp, sier redaktør Gunnar Stavrum til egen avis.

De skriver at de samme dag som nyheten om stengningen var annonsert (fredag) hadde de «100.000 flere unike lesere enn en gjennomsnittlig fredag.»

Også lørdagen endte på svært gode lesertall, skrives det.

– At leserne setter pris på vårt forsøk på å rydde opp og bringe gode kommentarer til forsiden, bekrefter det vi trodde, sier ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum om tallene.

– I fremtiden skal det bli like lett å komme til orde, men lettere å bli hørt. Nettavisen skal fortsatt være en forsvarer av ytringsfrihet og til å fremme upopulære standpunkter, lover han.

Kommentar

Det er forståelig at Stavrum ønsker å spinne en optimistisk historie på beslutningen om å stenge folks reaksjoner ute av avisen sin, men denne «gladsaken» om økte lesertall grenser til det fornærmende for folks intelligens.

Den økte trafikken på fredag og lørdag skyldes åpenbart at folk som normalt leser andre aviser klikket seg inn på lenker om og leste nettopp artiklene som annonserte lukkingen. Og de gjorde neppe det i ren anerkjennelse av beslutningen, men trolig heller i forundring eller misbilligelse.

De «nye» lesernes besøk på Nettavisen disse to dagene mens nyheten var fersk var altså mer sannsynlig et engangstilfelle.

Les også: Vi kommer aldri til å stenge kommentarfeltene

Hvis Gunnar Stavrum tror at flertallet av nordmenn er så sarte at de har unngått avisen fordi kommentarfeltet er så forferdelig, tror jeg han forregner seg. Og hvorfor i alle dager kan ikke folk da få med seg artiklene, men selv ta valget om å unngå og lese nedover til kommentarfeltet?

Måten Stavrum kommuniserer med eksisterende og potensielle lesere viser en holdning til dem som er lite tillitvekkende. Han behandler dem rett og slett som idioter.

Vi ser for øvrig frem til flere oppdateringer fra Nettavisen i ukene fremover på hvordan lesertallene utvikler seg.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 542
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]