Gunnar Stavrum sjefsredaktør i Nettavisen. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
annonse
annonse

I en artikkel på Nettavisen på søndag kunne vi lese overskriften «Nettavisen satte trafikkrekord etter å ha stengt kommentarfeltet». 

– Leserne setter pris på vårt forsøk på å rydde opp, sier redaktør Gunnar Stavrum til egen avis.

De skriver at de samme dag som nyheten om stengningen var annonsert (fredag) hadde de «100.000 flere unike lesere enn en gjennomsnittlig fredag.»

annonse

Også lørdagen endte på svært gode lesertall, skrives det.

– At leserne setter pris på vårt forsøk på å rydde opp og bringe gode kommentarer til forsiden, bekrefter det vi trodde, sier ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum om tallene.

– I fremtiden skal det bli like lett å komme til orde, men lettere å bli hørt. Nettavisen skal fortsatt være en forsvarer av ytringsfrihet og til å fremme upopulære standpunkter, lover han.

Kommentar

annonse

Det er forståelig at Stavrum ønsker å spinne en optimistisk historie på beslutningen om å stenge folks reaksjoner ute av avisen sin, men denne «gladsaken» om økte lesertall grenser til det fornærmende for folks intelligens.

Den økte trafikken på fredag og lørdag skyldes åpenbart at folk som normalt leser andre aviser klikket seg inn på lenker om og leste nettopp artiklene som annonserte lukkingen. Og de gjorde neppe det i ren anerkjennelse av beslutningen, men trolig heller i forundring eller misbilligelse.

De «nye» lesernes besøk på Nettavisen disse to dagene mens nyheten var fersk var altså mer sannsynlig et engangstilfelle.

Les også: Vi kommer aldri til å stenge kommentarfeltene

Hvis Gunnar Stavrum tror at flertallet av nordmenn er så sarte at de har unngått avisen fordi kommentarfeltet er så forferdelig, tror jeg han forregner seg. Og hvorfor i alle dager kan ikke folk da få med seg artiklene, men selv ta valget om å unngå og lese nedover til kommentarfeltet?

annonse

Måten Stavrum kommuniserer med eksisterende og potensielle lesere viser en holdning til dem som er lite tillitvekkende. Han behandler dem rett og slett som idioter.

Vi ser for øvrig frem til flere oppdateringer fra Nettavisen i ukene fremover på hvordan lesertallene utvikler seg.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon