København, Danmark 20181228. Blomster og lys til minde om Louisa og Maren på Rådhuspladsen i København, fredag den 28. december 2018. Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland blev drept nær Imlil i Marokko under en trekkingtur. Foto: Thomas Sjørup / Ritzau Scanpix / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Marokkos ambassadør til Norge mener gjerningsmennene bak dobbeltdrapet ble radikalisert så raskt at myndighetene ikke rakk å plukke det opp.

– Disse menneskene ble radikalisert på under en uke. Hjernevasket og brukt som en bombe. De skulle gjøre dette, og de gjorde det. Jobben vår nå er å ikke bare arrestere dem som ble hjernevasket, men også hjernene bak, sier ambassadør Lamia Radi til NRK.

Hun var i hjemlandet da norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble drept og har fulgt saken tett.

Ifølge ambassadøren avverget marokkansk etterretning 13 terrorangrep i 2018, blant annet fordi klarte å lage profiler på radikaliserte, potensielle terrorister og dermed tok ut celler før eventuelle angrep skjedde.

– Dette terrorangrepet var har helt annerledes. De rekrutterte mennesker som ikke var radikalisert noen dager tidligere. Radikaliseringen vi kjemper mot nå skjer for det meste på internett og sosiale nettverk. Det er veldig farlig, sier ambassadøren.

22 personer er så langt siktet etter drapene. Blant dem er fire personer utpekt som hovedmistenkte. En av de tingene som nå etterforskes, er om noen av dem har kjempet for IS i Irak og Syria.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]