Paul Manafort fotografert etter et rettsmøte i Washington i mai i fjor. Foto: Jose Luis Magana / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Donald Trumps valgkampsjef Paul Manafort diskuterte velgerundersøkelser med en mann som knyttes til russisk etterretning, ifølge etterforskere.

Anklagene mot den tidligere valgkampsjefen ble kjent tirsdag gjennom et rettsdokument forfattet av Manaforts egne advokater.

Dokumentet skulle ha vært delvis sladdet, men inneholdt en formateringsfeil som gjorde at informasjonen ble avslørt ved et uhell, skriver The New York Times.

annonse

Det kommer ikke fram i papirene om velgeropplysningene var offentlige eller interne, eller hva de ble brukt til. Anklagene åpner likevel muligheten for at Russland kan ha brukt innsideinformasjon fra Trumps valgkamp til å blande seg inn i valget, skriver nyhetsbyrået AP. Det er dessuten første gang påtalemyndigheten har anklaget Trumps valgkampsjef for å ha delt informasjon knyttet til valget, med sine russiske kontakter.

Ifølge dokumentet mener påtalemyndigheten at Manafort løy til etterforskerne om å ha delt informasjonen med Konstantin Kilimnik under valgkampen som endte med at Trump vant valget i 2016.

Kilimnik, som var en forretningspartner av Manafort, har tidligere nektet for at han har bånd til russisk etterretning. Begge to er tiltalt i spesialetterforsker Roberts Muellers gransking av påstått russisk valginnblanding og koordinering med Trumps valgkampapparat.

annonse

Ifølge påtalemyndigheten har Manafort brutt en tilståelsesavtale gjennom å ha løyet gjentatte ganger til etterforskerne. Forsvarerne benekter at han løy med vilje og sier klienten lider av depresjon og angst.

69 år gamle Manafort har vært varetektsfengslet siden juni i fjor.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon