Paul Manafort fotografert etter et rettsmøte i Washington i mai i fjor. Foto: Jose Luis Magana / AP / NTB scanpix
annonse

Donald Trumps valgkampsjef Paul Manafort diskuterte velgerundersøkelser med en mann som knyttes til russisk etterretning, ifølge etterforskere.

annonse

Anklagene mot den tidligere valgkampsjefen ble kjent tirsdag gjennom et rettsdokument forfattet av Manaforts egne advokater.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Dokumentet skulle ha vært delvis sladdet, men inneholdt en formateringsfeil som gjorde at informasjonen ble avslørt ved et uhell, skriver The New York Times.

Det kommer ikke fram i papirene om velgeropplysningene var offentlige eller interne, eller hva de ble brukt til. Anklagene åpner likevel muligheten for at Russland kan ha brukt innsideinformasjon fra Trumps valgkamp til å blande seg inn i valget, skriver nyhetsbyrået AP. Det er dessuten første gang påtalemyndigheten har anklaget Trumps valgkampsjef for å ha delt informasjon knyttet til valget, med sine russiske kontakter.

Ifølge dokumentet mener påtalemyndigheten at Manafort løy til etterforskerne om å ha delt informasjonen med Konstantin Kilimnik under valgkampen som endte med at Trump vant valget i 2016.

annonse
annonse

Kilimnik, som var en forretningspartner av Manafort, har tidligere nektet for at han har bånd til russisk etterretning. Begge to er tiltalt i spesialetterforsker Roberts Muellers gransking av påstått russisk valginnblanding og koordinering med Trumps valgkampapparat.

Ifølge påtalemyndigheten har Manafort brutt en tilståelsesavtale gjennom å ha løyet gjentatte ganger til etterforskerne. Forsvarerne benekter at han løy med vilje og sier klienten lider av depresjon og angst.

69 år gamle Manafort har vært varetektsfengslet siden juni i fjor.

annonse
Reklame

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.