Rådhuset i Oslo. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Oslo kommunes forslag til fordeling av flyktninger som skal bosettes i hovedstaden i 2019 er klart.

Her fremgår det at bydeler med få innvandrere fra før, vil få bosatt flere flyktninger enn andre deler av byen. 70 prosent av flyktningene fordeles i forhold til folketall i de ulike bydelene.

«Resterende 30% vil bli fordelt relativt til de bydelene hvor andel flyktninger er lavere enn gjennomsnittet for byen», heter det i et skriv til bydelene, signert konstituert kommunaldirektør Svein Lyngroth og seksjonssjef Knut Egil Asprusten.

Dette skjer etter at kommunen la opp til en ny forfordeling av flyktninger i Flyktningemeldingen i 2017.

«Bystyret ber byrådet endre fordelingen av flyktninger mellom bydelene slik saken beskriver, men ikke raskere enn at Oslos bosettingsmål totalt nås og at bydelene kan opprettholde kvalitet i arbeidet», heter det i vedtaket, som ennå ikke er lagt frem for bystyret.

– Til og med 2018 har bosettingsansvaret vært fordelt til bydelene i tråd med innbyggertallet. Fra 2019 gjøres det altså en justering ved at 30% baseres på en ny indikator om hvor flyktninger bor, sier kommunikasjonsrådgiver Cecilie Dahl ved Byrådsavdeling for helse, eldre og arbeid.

Negativ: Carl I. Hagen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Det betyr for eksempel at Frogner vil motta 27 flyktninger, mens Grorud bydel får 7. Nordstrand får 24 og Søndre Nordstrand 10. Vestre Aker får 23 og Nordre Aker 24.

Det viser et dokument Resett har fått innsyn i.

Sier nei

Bystyremedlem Carl I . Hagen (Frp) varsler at hans parti primært vil stemme mot å ta imot flyktninger i Oslo overhodet.

– Vi står fast på vårt standpunkt om at vi ikke skal ta imot noen, sier Hagen, som varsler at partiet vil fremme dette forslaget når saken kommer opp i bystyret.

– Det har vel formodningen mot seg at de andre partiene vil stemme for det forslaget. Hva synes du da om å kvotere inn flyktninger i bydeler med få innvandrere fra før?

– Det synes jeg ikke noe om, det er også fordi vi må se på kostnader, det er forskjell på kostnader fra områder i områder, det koster mer å bosette i Oslo vest enn i Oslo øst, der kostnaden til boliger er det dobbelte.

– Men vil ikke det avhjelpe problemene i allerede belastede områder som Holmlia og Groruddalen?

– Vårt svar er at vi ikke skal ta imot flere, vi har altfor store utfordringer med integrering fra før, sier Hagen og nevner at kommunen bruker 250 millioner bare på norskopplæring på barn som hovedsakelig er født i byen.

– Derfor har vi fremmet forslag tidligere om en egen integreringsetat som skal følge opp alle familier, og alle foreldre som ikke har et forsvarlig opplegg må gis hjelp, og en del pålegg.