Foto: AP / NTB scanpix
Soldater fra russisk militærpoliti patruljerer nå rundt den nordsyriske byen Manbij, som tidligere ble kontrollert av USA-støttet kurdisk milits.

De russiske soldatene er på plass for å støtte syriske regjeringsstyrker, som i desember inntok Manbij etter forespørsel fra den kurdiske YPG-militsen som frykter et tyrkisk angrep.

annonse

– De russiske militærpolitisoldatene har begynt patruljeringen i sikkerhetssonen rundt Manbij, sier en talsmann for styrken til den russiske TV-stasjonen Rossiya 24.

annonse

– Oppgaven er å sørge for sikkerhet i ansvarsområdet og å overvåke situasjonen og bevegelsen til alle stridende, sier talsmannen Jusup Mamatov.

Med støtte fra USA erobret SDF-militsen Manbij fra den ytterliggående islamistgruppa IS i 2016. SDF består i hovedsak av soldater fra den kurdiske YPG-militsen, som står på Tyrkias terrorliste.

YPG frykter en tyrkisk storoffensiv etter at president Donald Trump varslet at han ville trekke ut de rundt 2.000 soldatene USA har i Nord-Syria.

annonse
annonse

Tilbaketrekkingen har ennå ikke funnet sted og det er uklart om de russiske soldatene ennå har vært i nærheten av de amerikanske i området.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.