Foto: AP / NTB scanpix
Del
Soldater fra russisk militærpoliti patruljerer nå rundt den nordsyriske byen Manbij, som tidligere ble kontrollert av USA-støttet kurdisk milits.

De russiske soldatene er på plass for å støtte syriske regjeringsstyrker, som i desember inntok Manbij etter forespørsel fra den kurdiske YPG-militsen som frykter et tyrkisk angrep.

annonse

– De russiske militærpolitisoldatene har begynt patruljeringen i sikkerhetssonen rundt Manbij, sier en talsmann for styrken til den russiske TV-stasjonen Rossiya 24.

– Oppgaven er å sørge for sikkerhet i ansvarsområdet og å overvåke situasjonen og bevegelsen til alle stridende, sier talsmannen Jusup Mamatov.

Med støtte fra USA erobret SDF-militsen Manbij fra den ytterliggående islamistgruppa IS i 2016. SDF består i hovedsak av soldater fra den kurdiske YPG-militsen, som står på Tyrkias terrorliste.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

YPG frykter en tyrkisk storoffensiv etter at president Donald Trump varslet at han ville trekke ut de rundt 2.000 soldatene USA har i Nord-Syria.

Tilbaketrekkingen har ennå ikke funnet sted og det er uklart om de russiske soldatene ennå har vært i nærheten av de amerikanske i området.

(©NTB)

[email protected]

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører