Matteo Salvini. (Riccardo Antimiani/ANSA Via AP)
annonse
annonse

Italias høyrepopulistiske regjering har ført en politikk som gjør at landet faller 12 plasser på Economist Intelligence Units (EIU) globale demokratirangering.

Italia falt til 33. plass på tankesmias demokratiindeks for 2018, opplyser EIU i en ny rapport.

– Dyp misnøye overfor politiske institusjoner, inkludert parlamentet og flere politiske partier, har ført til økt støtte til «sterke menn» som omgår de politiske institusjonene, skriver EIU i rapporten.

annonse

Det populistiske partiet Femstjernersbevegelsen (M5S) sitter i regjering sammen med det sterkt høyreorienterte og innvandringsfiendtlige partiet Ligaen, og EIU vektlegger særlig framferden til innenriksminister Matteo Salvini fra det sistnevnte partiet.

Rapporten trekker fram Salvinis ofte utlendingsfiendtlige retorikk og at han trosset en ordre utstedt av Den europeiske menneskerettighetsdomstolen da han støttet utkastelsen av romfolk fra såkalte «ulovlige» boliger i Roma.

FNs menneskerettighetssjef Michelle Bachelet kritiserte i september Italias behandling av migranter og minoriteter.

– Alt dette bidrar til en risiko for en nedbrytning av borgerrettigheter, står det i EIU-rapporten.

annonse

Italias regjering godkjente i november omfattende innskrenkninger av humanitær beskyttelse for titusener av migranter, og landet er blant dem som har motsatt seg FNs migrasjonspakt.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon