Tidligere onsdag deltok blant andre statsminister Erna Solberg og NATO-sjef Jens Stoltenberg på NHOs årskonferanse. Journalist Ronan Farrow var en av konferansens hovedgjester. Han er mest kjent for å ha stått bak metoo-avsløringen av Hollywood-kjempen Harvey Weinstein.
Stoltenberg var også en av dem som dukket opp på kveldstid da det var duket for festmiddag i Oslo Spektrum, sammen med en rekke statsråder og næringslivstopper.
Overskriften for årets NHO-konferanse var «Vi og verden», noe som også ble speilet i maten de fikk servert.
– Maten til NHOs årsmiddag forteller historien om gode, norske råvarer og smaker fra hele verden. Med årets meny har vi ønsket å fremheve godt håndverk og de beste, norske råvarene, sier Gunnar Hvarnes, som er faglig leder i Bocuse d’Or Norge, og som har utviklet menyen.
Blant annet fikk gjestene servert caprese med mozzarella fra Sørlandet og tomater fra Lauvsnes Gartneri på Finnøy i Rogaland, og taco med andelår fra Re i Vestfold og chilisaus fra Tau i Rogaland.
Reinsdyr fra Røros med nordafrikanske krydder og epler fra Hardanger var også noe av det som sto på menyen. I tillegg til blant annet saltet og røyket rognpose med skreirogn, seterrømme, pepperrot fra Hasle gård og flatbrød fra Rørosbaker’n.
(©NTB)