Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
Jonas Gahr Støre, Stein Erik Hagen og Ine Eriksen Søreide var blant gjestene på NHOs årsmiddag i onsdag. Taco og reinsdyrkjøtt var noen av rettene på menyen.
annonse

Tidligere onsdag deltok blant andre statsminister Erna Solberg og NATO-sjef Jens Stoltenberg på NHOs årskonferanse. Journalist Ronan Farrow var en av konferansens hovedgjester. Han er mest kjent for å ha stått bak metoo-avsløringen av Hollywood-kjempen Harvey Weinstein.

Stoltenberg var også en av dem som dukket opp på kveldstid da det var duket for festmiddag i Oslo Spektrum, sammen med en rekke statsråder og næringslivstopper.

Overskriften for årets NHO-konferanse var “Vi og verden”, noe som også ble speilet i maten de fikk servert.

annonse

– Maten til NHOs årsmiddag forteller historien om gode, norske råvarer og smaker fra hele verden. Med årets meny har vi ønsket å fremheve godt håndverk og de beste, norske råvarene, sier Gunnar Hvarnes, som er faglig leder i Bocuse d’Or Norge, og som har utviklet menyen.

Blant annet fikk gjestene servert caprese med mozzarella fra Sørlandet og tomater fra Lauvsnes Gartneri på Finnøy i Rogaland, og taco med andelår fra Re i Vestfold og chilisaus fra Tau i Rogaland.

Reinsdyr fra Røros med nordafrikanske krydder og epler fra Hardanger var også noe av det som sto på menyen. I tillegg til blant annet saltet og røyket rognpose med skreirogn, seterrømme, pepperrot fra Hasle gård og flatbrød fra Rørosbaker’n.

(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon